2015 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

PERLINIŲ KRUOPŲ SU AGURKAIS SRIUBA ŽIEMAI

Tai pirmas kartas, kai sriubą ruošiau žiemai. O iš tikrųjų labai gera idėja, "atvargsti" tą vieną dieną prie puodo ir turi atsargų ilgam :)


  • 500-600 g perlinių kruopų;
  • 700 g morkų;
  • 800 g svogūnų;
  • 800 g pomidorų;
  • 1,5 kg žalių agurkų;
  • 2,5 v.š druskos;
  • 90 g cukraus;
  • 100 ml acto;
  • 200-250 ml aliejaus;
  • kelių lauro lapelių, juodųjų pipirų;
  • pusę pundelio šviežių petražolių;
  1. Išvirkite perlines kruopas.
  2. Svogūnus ir agurkus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite. 
  3. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, tuomet perdekite į dubenį su šaltu vandeniu ir nulupkite odelę. Supjaustykite kubeliais.
  4. Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite svogūnus, morkas ir pakepinkite keletą minučių. 
  5. Po to suberkite perlines kruopas, pomidorus, agurkus, druską, cukrų, lauro lapelius, juoduosius pipirus. Troškinkite apie 20 min., kol suminkštės agurkai.
  6. Galiausiai supilkite actą, suberkite supjaustytas petražoles, viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių.
  7. Gautą masę sudėkite į pasterizuotus stiklainius palikdami 1 cm tarpą ir užsukite dangteliais.
  8. Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir tada laikykite šaltai.
Skanaus ;)

p.s. iš nurodyto kiekio gavosi 10 vnt. 0,5 l talpos stiklainių.


"www.neringa-blogas.com"

5 komentarai:

  1. Šitą mišrainę-sriubą aš šiemet pirmą kartą irgi išbandžiau.
    Visada maniau, jog nemėgstu agurkinės sriubos (tiesą sakant, net ragavus nebuvau :D ), bet kai išviriau su šiuo "paruoštuku", tai supratau, kad net labai mėgstu :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. geras :D :D :D niekad negali žinoti, kokiu būdu pamėgsi vieną ar kitą patiekalą :)

      Panaikinti
  2. geras, niekada taip nedariau. Gal ir gera idėja, kai tingisi gaminti vakarienę :) Ar skani ši sriuba? Ir kam reikalingi švieži agurkai? ką jie duoda?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, čia juk agurkinė sriuba, be agurkų ji neįsivaizduojama :) man ji labai patinka, jaučiasi lengva rūgštelė :) tereikės tik išvirus bulves, suversti stiklainiuko turinį ir sriuba gatava :)

      Panaikinti
    2. Aš agurkinę sriubą gal du tris kart gyvenime esu valgiusi ir visada įsivaizdavau kažkodėl, kad ten dedami rauginti agurkai :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...