Receptais, kuriems nereikia ilgų marinavimo būdų, nuo šiol pasitikiu visiškai. Nes tokių išbandžiau tikrai ne vieną. Svarbu geri ingridientai ir patiekalas gaunasi skanus :)
- 4 vištienos ketvirčių;
- ~200 g šaldytų žaliųjų žirnelių;
- 50 g kedrinių pinijų riešutų;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 citrinos;
- 200 ml balto sauso vyno;
- 200 ml vištienos sultinio;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Vištienos ketvirčius padalinkite į dvi dalis (nors tai daryti nebūtina) ir iš abiejų pusių apibarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais.
- Į gilesnę kepimo skardą supilkite vyną ir vištienos sultinį.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite vištieną, kad odelė būtų ant keptuvės dugno. Kai odelė apskrus iš karto perdėkite į kepimo skardą ir suberkite kedrines pinijas.
- Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena, sudėkite į 8 skilteles supjaustytą citriną ir smulkiai supjaustytą česnaką. Pakepinkite apie minutę ir sudėkite į kepimo skardą ant vištienos.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40min. arba tol, kol vištiena bus iškepus.
- Galiausiai sudėkite žirnelius ir dar palaikykite orkaitėje apie 5 min.
Skanaus ;)
tokie receptai man patys pačiausi :)
AtsakytiPanaikinti