Šiam patiekalui buvau specialiai išsissaugojusi Tinos atsiųstą nuorodą, kurioje savo receptais dalinasi juokingas vyrukas, kalbantis įdomiu akcentu ;) Jis taip atsipalaidavęs dirba, kad gražu žiūrėti ;) Tad išbandžiau jo pasiūlytą marinatą avienai. Mėsytė gavosi lipni ir sultinga - tikras gardumėlis ;)
- avies koja;
- 1 svogūnas;
- 1 pomidoras;
- 4 skiltelės česnako;
- pusę čili pipiriuko;
- 1 a.š. maltos saldžiosios paprikos;
- druska, juodieji pipirai, švieži krapai, aliejus;
1. Nurodytus ingridientus šiek tiek pasmulkiname ir sumalame blenderiu.
2. Marinatu ištepame mėsytę (aš palikau marinuotis per naktį).
3. Įkaitiname orkaitę iki 240 laipsnių. Koją įvyniojame į foliją ir kepame 25-35min, po to sumažiname karštį ir kepame tol, kol iškepa (o tai priklausys nuo kojos dydžio). Papildomai dar šiek tiek paskrudinau.
Skanaus ;)
Antis, avies koja...iš kur tu tokius skanumynus trauki? :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Vilma ;) traukiu iš šaldiklio:)) o jei rimtai - anties nesu įdėjusi į savo blogą, pirmą kartą avies mėsytę pirkome iš ūkininko, tad karts nuo karto pagaminu ką nors ;)
AtsakytiPanaikintiJai domintu ka nors-parduodame romanovo ir sufolku veisles grynaveisles ir misrunes avis-metines, galesite kepti:-) ,kreiptis tel.862565228 :-)
PanaikintiMan patiko kaip tas vyrukas dirba :)
AtsakytiPanaikintiSakiau, kad jis fainas ;))))
AtsakytiPanaikintiMėsytė atrodo labai viliojančiai. Pilvas užgurgė:)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Aussra ;) net pagailo tavo pilvo, bet tikiu, kad alkano jo nepalikai ;))
PanaikintiPuiku, man ir mano seimai labai patiko sitaip pagaminta avies koja, dekoju :)
AtsakytiPanaikintiKaip malonu, Alonda, tai girdėti ir be galo džiaugiuosi ;)
PanaikintiO nesijaucia to avies skonio? jai jaucesi, negaliu valgyti. Nesuprantu nuo ko tai priklauso :) Vienur pirstus gali nusivalgiti kaip skjanu aviena, kitur gabaliuko uztenka ir sotus, pats bandziau avienos chops kepti tai ir neimanoma valgyti buvo :D
AtsakytiPanaikintiPriklauso manau nuo tinkmai parinktų prieskonių.. aviena mane nelabai sužavėjo, nes taip pat negaliu valgyti, kai jaučiasi tas specifinis skonis ir kvapas..šis receptas, kiek pamenu, buvo vykęs ir skanus ;)
Panaikintiesu marinavusi avienos kepsnelius pagal šį receptą: http://oditele.blogspot.com/2012/08/kiaulienos-sprandine-su-rozmarinais.html .. rezultatas labai patiko ;)
Perskaiciau valgyt noriu lekiu nusipirkti ir padarysiu duosiu zinoti
AtsakytiPanaikintilaukiu atsiliepimų :)
PanaikintiTobulas marinatas. Gyvename Norvegijoje, kur aviena labai populiari. Visada avies koja gaminame pagal jusu receptuka, Oditele.Kitai dienai avienos niekada nelieka.;)
AtsakytiPanaikintiGyvename Norvegijoje, kur labai populiari aviena. Avies koja visada ruosiu pagal jusu recepta. Tobula!!!!!! Aciu, Oditele.
AtsakytiPanaikintiElena C, kaip malonu skaityti ir džiaugiuosi, kad atradote skanų marinatą :) Dėkoju, kad užsukate į mano blog'ą :)
PanaikintiO man tai marinato recepto neatidaro :(
AtsakytiPanaikintivadinasi jie kažką pakeitė, nes ir man neatsidaro :(
Panaikinti