2012 m. sausio 27 d., penktadienis

KIAULIENOS FARŠO IR SPANGUOLIŲ UŽKANDUKAI*

Tęsiu savo eksperimentus iš knygos "Virtuvės ekspresas";) Ieškojau patiekalo greitai vakarienei ir žinoma radau;)  Knygoje pavadinta "dešrelių ir vaisų užkandukai" ir naudojamos dešrelės, kadangi neaišku, kokios jos turi būti, naudojau paprasčiausią faršą. Pavadinimas skamba iš tikrųjų juokingai, todėl pervadinau į labiau atitinkantį ;) Savo skoniu kukuliukai labai sužavėjo, rekomenduoju išbandyti ir jums ;)


  • 500g kiaulienos faršo;
  • 25g sviesto;
  • 1 svogūnas, smulkintas;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • sauja petražolių lapelių, smulkintų;
  • 125g džiovintų vaisių,pvz. abrikosų, slyvų arba spanguolių, smulkintų;
  • 1 kiaušinis;
1. Puode išlydykite pusę sviesto, suberkite svogūną ir lėtai kepkite 5min. arba, kol jis suminkštės ir taps skaidrus. Kelias minutes vėsinkite, tada sudėkite faršą, pasūdykite ir papiruokite. Įmaišykite petražoles ir džiovintus vaisius (dėjau džiovintas spanguoles), įpilkite kiaušinį ir sumaišykite.
2. Padarykite kukulius ir sudėkite į kepimo skardą. Apipilkite likusiu sviestu. Orkaitėje kepkite 30-40min arba, kol mėsa iškeps.
P.S. patiekiau su bulvių koše, pagardinta gabalėliu sviestu ir pienu.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...