Šį kartą ūkiškai ir lietuviškai sočiai ;)) Mūsų skrandžiai atpratę nuo tokių sudedamųjų dalių, kaip pvz. bulvės, nes pastaruoju metu daugiausiai valgome tik su daržovių garnyru, todėl buvo itin sotu ir "sunkoka" ;) Ko gero, daugelis iš tokio mano pasakymo tik nusišypsojo, tačiau, ką reiškia pripratimas visi žinote ;)
- sprandinės mėsos;
- džiovintų raudonėlių;
- sojos padažo;
- 2 kiaušinių;
- miltų ir džiūvėsėlių;
- ananasų griežinėlių;
- tarkuoto fermentinio sūrio;
garnyrui: bulvių, druskos, krapų;
1. Sprandinės kepsnius apibarstome džiovintais raudonėliais ir užpilame šiek tiek sojos padažo.
2. Į skirtingas lėkštes supilame miltus, išplaktus kiaušinius, džiūvėsėlius.
3. Kepsnį pirmiausiai voliojame į miltus, po to į kiaušinio plakinį ir galiausiai į džiūvėsėlius. Apskrudiname iš abiejų pusių.
4. Apskrudintus kepsnius dedame į skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Uždedame po griežinėlį ananaso ir apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Šauname į įkaitintą orkaitę, kol sūris išsilydys.
5. Garnyrui nuskustas bulves supjaustome šiaudeliais. Kepame keptuvėje, pabaigoje paskaniname druska bei šviežiais krapais.
6. Viską dedame į lėkštę, nepamirštame daržovių.
Skanaus ;)
Džiuvėsėliai truputį "valgyklinį" kepsni primena. O šiaip pati įdėja gera, būtinai kepsiu su ananasais ir sūriu. Ačiū :)
AtsakytiPanaikintiAčiū ;)žinau, kad džiūvėseliai ne kokie, bet gaila išmesti, todėl tenka naudoti:)) bet skonio tikrai nesugadino ;)
Panaikinti