2012 m. sausio 21 d., šeštadienis

SPRANDINĖS KEPSNIAI SU ANANASAIS

Šį kartą ūkiškai ir lietuviškai sočiai ;)) Mūsų skrandžiai atpratę nuo tokių sudedamųjų dalių, kaip pvz. bulvės, nes pastaruoju metu daugiausiai valgome tik su daržovių garnyru, todėl buvo itin sotu ir "sunkoka" ;) Ko gero, daugelis iš tokio mano pasakymo tik nusišypsojo, tačiau, ką reiškia pripratimas visi žinote ;)

 kepsniams:

  • sprandinės mėsos;
  • džiovintų raudonėlių;
  • sojos padažo;
  • 2 kiaušinių;
  • miltų ir džiūvėsėlių;
  • ananasų griežinėlių;
  • tarkuoto fermentinio sūrio;
garnyrui: bulvių, druskos, krapų;

1. Sprandinės kepsnius apibarstome džiovintais raudonėliais ir užpilame šiek tiek sojos padažo.
2. Į skirtingas lėkštes supilame miltus, išplaktus kiaušinius, džiūvėsėlius.
3. Kepsnį pirmiausiai voliojame į miltus, po to į kiaušinio plakinį ir galiausiai į džiūvėsėlius. Apskrudiname iš abiejų pusių.
4. Apskrudintus kepsnius dedame į skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Uždedame po griežinėlį ananaso ir apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Šauname į įkaitintą orkaitę, kol sūris išsilydys.
5. Garnyrui nuskustas bulves supjaustome šiaudeliais. Kepame keptuvėje, pabaigoje paskaniname druska bei šviežiais krapais.
6. Viską dedame į lėkštę, nepamirštame daržovių. 
Skanaus ;)



2 komentarai:

  1. Džiuvėsėliai truputį "valgyklinį" kepsni primena. O šiaip pati įdėja gera, būtinai kepsiu su ananasais ir sūriu. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ;)žinau, kad džiūvėseliai ne kokie, bet gaila išmesti, todėl tenka naudoti:)) bet skonio tikrai nesugadino ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...