2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA

Nuo senų laikų teigiama, kad ketvirtadienis - žuvies diena ;) Laikotės to ar ne, bet žuvį valgyti sveika. Tad jei turite tradiciją bet kartą per savaitę gaminti žuvies patiekalus - štai jums gera idėja.


  •  ~250g makaronų;
  • 150g rūkytos lašišos (naudojau skirtą salotoms);
  • 1 nedidelio poro;
  • porą saujelių šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • gera sauja pjaustytų pievagrybių;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 v.š. grietinės;
  • ~150g grietinėlės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Įkaitintoje keptuvėje apkepkite pievagrybius, tuomet sudėkite pusžiedžiais pjaustytą porą ir maišydami kepkite kol suminkštės.
3. Lašišą supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę ir šiek tiek viską apkepkite. 
4. Keptuvės turinį šiek tiek pastumkite į šoną, o kitoje pusėje apkepkite smulkintą česnaką apie pusę minutės. Dėkite atšildytus žirnelius, grietinę, supilkite grietinėlę, pagardinkite juodaisiais pipirais ir jei reikia druska (jos turėtų pakakti nuo lašišos). Viską išmaišykite ir kai užvirs, nukelkite nuo ugnies. 
5. Padažą sumaišykite su virtais makaronais. 
Skanaus ;)


2 komentarai:

  1. Chi chi, šian pas mane vakare irgi pus maakronai su rūkyta lašiša :) Net apsiseilėjau pagalvojusi apie tavųjų makaronų skonį - pasaka!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. oo koks sutapimas ;)) patinka man šis patiekalas - ir pagaminamas greitai, ir labai skanus ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...