Jau seniai perku nevirtas krevetes, jas išdarinėju ir užsišaldau porcijomis. O paskui belieka tik atsišildyti ir gaminti. Pastarąjį kartą iš 1kg neišdarinėtų krevečių išėjo apie 600g gryno svorio. Kiautų neišmeskite, nes iš jo galite išvirti skanų sultinį.
- 20 nevirtų krevečių;
- 1-2 skiltelių česnako;
- žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
- alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Ant krevečių sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, papriką, pagardinkite druska ir užpilkite šiek tiek aliejaus, viską gerai išmaišykite (krevetės marinavosi, kol išvirė makaronai ir šiek tiek pravėso).
2. Krevetes sumaukite ant iešmelių ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Pabaigoje užspauskite citrinos sulčių.
3. Patiekiau su makaronų, avokado, ridikėlų ir icebergo salotomis.
Skanaus ;)
Aš kažkaip neandžiau niekad nevirtų krevečių :) viską gaminu iš virtų :)
AtsakytiPanaikintio gal be reikalo neišbandai ;) svarbiausiai neperkepti, tuomet išlieka labai skanios ir sultingos ;)
Panaikinti