2014 m. balandžio 27 d., sekmadienis

SVIESTINIAI VARŠKĖS SAUSAINIAI

Man labai patinka, kai sausainius eina paruošti vos iš kelių ingridientų. Šie kaip tik tokie - labai skanūs, nesudėtingai padaromi ir daliai atrodantys ;)


  • 250g varškės;
  • 200g sviesto;
  • 300g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • cukraus, cinamono;
1. Varškę išsukite su sviestu (sviestą supjausčiau gabaliukais ir išminkiau su varške).
2. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską ir užminkykite vienalytę tešlą. Padalinkite į 2 dalis, įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 val.
3. Iškočiokite tešlą ir stiklinės pagalba išspauskite apskritimus ir vieną pusę apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje. Apskritimą perlenkite per pusę ir tą pusę dar per pusę. 
4. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai paruduos.
p.s. gaminau iš vienos dalies, gavosi 30 sausainiukių (stiklinė 6,5 skersmens).
Skanaus ;)

receptukas iš "aguonele.blogspot.com"

6 komentarai:

  1. Košmaras! Šie sausainiai manejau persekioja :D aš juos kepu ir neišsikepu jau kelinti metai. kažkaip reikia nepraleisti šitos bangos :)
    Tavieji atrodo nepaprastai skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū, Vilma ;) geras, tave persekioja, o aš tik nesenai juos pamačiau, bet tikrai gardūs, tad geriau nesnausk ir gamink ;))

      Panaikinti
  2. Vaje koks grožis! Koks švelnumas! Ir aš senokai į juos žiūriu, bet nesusiruošiu išsikept :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ne, nu bet aš rimtai kažką pražiūrėjau - visos senai apie tai žino, nors kita vertus gal ir gerai, vat ėmiau ir išbandžiau nieko nelaukus ;))

      Panaikinti
  3. Viskas pagal receptą, bet tikrai nėra skanūs -varškės visai nesijaučia. Gavosi daugiau bandelės, nei sausainiai. Sakyčiau per daug miltų recepte.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...