2014 m. balandžio 21 d., pirmadienis

NETIKRAS "ZUIKIS" SU KIAUŠINIŲ IR ŠPINATŲ ĮDARU

Kepiau šį zuikį Velykoms - skanus, sultingas ir labai gražiai atrodo :) Be to, tai puikus būdas sunaudoti likusius margučius, kad nereikėtų išmesti.


  •  600g kiaulienos ir jautienos faršo (santykiu 50:50);
  • 1 kiaušinio;
  • 1 svogūno;
  • 100g džiūvėsėlių;
  • 120ml pieno;
  • 1-1,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
įdarui:
  • 3 virtų kiaušinių;
  • 200g šviežių špinatų;
  • 2-3 skiltelių česnako;
  • 1 v.š. sviesto;
glazūravimui:
  • 2v.š. aštraus pomidorų padažo;
  • 1v.š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1v.š. sojos padažo;
1. Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir leiskite subrinkti.
2. Į faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, išbrinkusius džiūvėsėlius, raudonėlius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkykite ir "pamėtykite" faršą, t.y. iškelkite į viršų ir meskite į dubenį. Kartokite tai keliolika kartų. Taip mėsa taps minkšta, sultinga ir puri.
3. Įdarui: keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą česnaką ir kai jis paskleis aromatą, dėkite pasmulkintus špinatų lapus.Pakepkite tol, kol špinatai sukris.
4. Ant kepimo popieriaus iš faršo išklokite stačiakampio formos lakštą, maždaug 3cm storio. Dėkite špinatus, 3 virtus kiaušinius ir su kepimo popieriaus kraštu užlenkite vieną pusę mėsos ir kitą pusę. Drėgnomis rankomis suformuokite "zuikį".
5. Glazūravimui išvardintus produktus sumaišykite dubenyje.
6.. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30min., tuomet išimkite ir aptepkite glazūrai paruošta tyre ir kepkite dar 20 min. Patiekite su bulvėmis ar daržovėmis.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...