dar vienas nuotabus ir lengvas patiekaliukas šį kartą žuviems mėgėjams iš "Virtuvės ekspresas" knygos..;)
- 3 v.š. ypač gryno alyvuogių aliejaus;
- 1 v.š. baltojo vyno acto;
- 1 a.š. dižono garstyčių;
- saujelė prieskoninių žolelių, pvz., petražolių, čiobrelių ir krapų, smulkintų;
- druskos ir juodųjų pipirų;
- 4 po 175g kalifornijos jūrų liežuvių arba plekšnių, arba otų filė (naudojau lydekos file);
1. orkaitę įkaitinkite iki 200C temperatūros..ruošdami padažą dubenėlyje šluotele suplakite aliejų su actu..sudėkite garstyčias ir prieskonines žoleles, išmaišykite..gerai pasūdykite, papipiruokite ir dar kartą išmaišykite..
2. file sudėkite į kepimo skardą, tada įpilkite maždaug 5mm vandens..gerai pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais..orkaitėje kepkite 15-20min., kol žuvis iškeps ir beveik visas vanduo išgaruos..
3. mentele perdėkite file į lėkštę..apliekite prieskoninių žolelių pagardu..valgį patiekite karštą su paskrudintomis bulvėmis ir brokoliais..
(aš patiekiau su kopūstų ir paprikų salotomis)
šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą