2012 m. sausio 2 d., pirmadienis

LYDEKOS FILE SU ŽOLELĖMIS*

dar vienas nuotabus ir lengvas patiekaliukas šį kartą žuviems mėgėjams iš "Virtuvės ekspresas" knygos..;)


  • 3 v.š. ypač gryno alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. baltojo vyno acto;
  • 1 a.š. dižono garstyčių;
  • saujelė prieskoninių žolelių, pvz., petražolių, čiobrelių ir krapų, smulkintų;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • 4 po 175g kalifornijos jūrų liežuvių arba plekšnių, arba otų filė (naudojau lydekos file);
1. orkaitę įkaitinkite iki 200C temperatūros..ruošdami padažą dubenėlyje šluotele suplakite aliejų su actu..sudėkite garstyčias ir prieskonines žoleles, išmaišykite..gerai pasūdykite, papipiruokite ir dar kartą išmaišykite..
2. file sudėkite į kepimo skardą, tada įpilkite maždaug 5mm vandens..gerai pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais..orkaitėje kepkite 15-20min., kol žuvis iškeps ir beveik visas vanduo išgaruos..
3. mentele perdėkite file į lėkštę..apliekite prieskoninių žolelių pagardu..valgį patiekite karštą su paskrudintomis bulvėmis ir brokoliais..

(aš patiekiau su kopūstų ir paprikų salotomis)


šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...