2012 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

ORKAITĖJE KEPTA MARINUOTA PAPRIKA

Taigi, patiekalo išeiga ne pati didžiausia - turiu mintyje, kad paprikos orkaitėje sukepa ir nebelieka jų tiek daug, kiek norėtųsi, bet užtat kaip skaaaanu ;) ir idealiai tinka prie kepsnių, o juk dabar pats sezonas prasideda ;)


  •  3 paprikų (geltonų, raudonų);
  • 1,5 v.š. vyno acto;
  • 4-5 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • jūros druskos, juodųjų pipirų;
1. Paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas.
2. Sudėkite į kepimo skardą, kad odelė būtų viršuje ir 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite 10-15min. arba tol, kol viršus apskrus.
3. Karštas paprikas sudėkite į politieleninį maišelį ir palaikykite 10min., kad odelė lengviau nusiluptų.
4. Nuluptas paprikas supjaustykite juostelėmis.
5. Dubenėlyje sumaišykite actą su aliejumi, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Užpilkite ant paprikų.
6. Paprikas palaikykite šaldytuve bent valandą, kad pasimarinuotų.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Neringa-blogas"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...