2012 m. gegužės 6 d., sekmadienis

JAUTIENOS KEPSNYS MARINUOTAS SVOGŪNUOSE

Puikus marinatas ne vien jautienai, jį kuo puikiausiai galima išbandyti ir šašlykams ;) 


  •  2 jautienos kepsnių;
  • 1 didelio svogūno;
  • keleto lauro lapelių, juodųjų pipirų žirnelių;
  • aliejaus;
garnyrui:
  • 2 nedideli pomidorai;
  • poro gabaliukas;
  • žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
1. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, užpilkite šiek tiek aliejaus ir ranka pagniaužykite tol, kol pradės bėgti sultys. Sudėkite jautienos kepsnius, įmeskite lauro lapelius ir juoduosius pipirus. Palikite marinuotis šaldytuve per naktį.
2. Nuvalykite kepsnius nuo svogūnų. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ir užberkite druskos. Iškeptus uždenkite folija ir palaikykite 5-7min. tam, kad susivaikščiotų sultys.
3. Garnyrui skirtus ingridientus pakepinkite keptuvėje, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Blog.mezgalai"

6 komentarai:

  1. valgiau ...labai sultinga ir minksta jautiena ;) nesigailesit :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanus gavosi! Pima karta toki sultinga pavyko pagaminti. Kepiau po valandos marinavimo. Aciu labai uz recepta, jis jau favoritu sarase. Su vyru abu apsilaizem pirstus !

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai nudžiuginote, kad pavyko puikiai :) ir dar ačiū, kad priminėte šį receptą, nes jau 100 metų jo negaminau ;)))

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...