2014 m. sausio 4 d., šeštadienis

NEKEPTAS MEDUOLIŲ IR BANANŲ TORTAS

Šiek tiek "paturbintas", nes originaliame recepte želatina nenaudojama. Bet pasinaudojau kolegės rekomendacija įdėti želatinos, kad torčiukas gautųsi tvirtesnis ir gražiai pjaustytųsi. Gaminau iš pusės porcijos, todėl tradicinei torto formai kiekius dvigubinkite.


  • 250g meduolių;
  • 250g grietinės (30% riebumo);
  • cukraus pagal skonį;
  • 2 vidutinio dydžio bananų;
  • 1 a.š. želatinos;
1. Želatiną užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir palikite, kol išbrinks.
2. Meduolius sutrupinkite (naudojausi blenderio pagalba);
3. Grietinę išmaišykite su cukrumi (kadangi meduoliai saldūs, cukraus dedu labai minimaliai). Tuomet supilkite ištirpintą bei atvėsintą želatiną ir gerai išmaišykite.
4. Formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Dėkite meduolių trupinius, pusę grietinės masės. Išdėliokite 1 bananą, supjaustytą griežinėliais. Vėl berkite trupinius, grietinę, bananus ir ant viršaus užberkite meduolių trupinius. Viršų atsargiai paspauskite.
5. Dėkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms arba geriausiai per naktį.
Skanaus ;)


idėja iš "juratet.blogas.lt"

15 komentarų:

  1. Och, apie šitą tortą sklando legendos jau seniai, bet aš vis neprisiruošiu jo sumakaluoti :) Tavasis tiesiog gražuolis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū, Vilma ;) toks jausmas, kad aš iš tavo sąrašo gaminu ;)))
      man patinka "ištraukti" senus gerus receptus į dienos šviesą ir taip apie juos iš naujo priminti ;)

      Panaikinti
  2. Vilma, jis labai paprastai pagaminamas, bet žiauriai skanus! Labai jau mes jį mėgstam :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. tikrai gundantis savo groziu ir tikiu skoniu,tik norejau paklaust,o kokie meduoliai dedasi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dėkui ;) naudojau paprasčiausius meduolius..žinoma, galite išbandyti šokoladinius ar kitas jūsų mėgstamas rūšis.

      Panaikinti
  4. zelatina istirpinti ar deti isbrinkinta i grietines mase?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. želatiną ištirpinkite, atvėsinkite ir dėkite į grietinės masę.

      Panaikinti
  5. Atsakymai
    1. aš ko gero nerizikuočiau, nes avietės kur kas sultingesnės ir prekinė išvaizda gali nukentėti ;)

      Panaikinti
  6. Atsakymai
    1. naudoju šią: http://www.klingai.lt/page/upload/modtext_4bc2b706c7d00_b4.jpg

      Panaikinti
  7. O kiek tiksliai cukraus dėjote? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dėjau "iš akies", gal ir gavosi 1- 1,5 v.š., neužsaldinau, kad grietinė liktų šiek tiek rūgštesnė.
      čia jau turite pasikliauti savo skonio receptoriais ;)

      Panaikinti
  8. Pabandziau , patiko.. pavaisinau bendradarbes..tai dabar visos darom, tobulinam..dedam jogurto.. vietoj bananu, braskes..vienu zodziu labai skanu, niam....

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...