2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

TINGINIŲ CEPELINAI

Tobuli ir greitai paruošiami cepelinai :)) Moku gaminti ir iš tarkių -3žalios bulvės: 1 virta- toks santykis niekada nepaveda. O šiuos pamačiau pas Iloną ir nieko nelaukus išbandžiau. Pagaminti pavyko iš pirmo karto, o antras dublis gavosi iš viso idealus ;p Patarimas - nepirkite varškės supakuotos pakeliuose po 200g, nes cepelinų nepavyks išvirti. Varškė turi būti rupesnė, t.y. supakuota po 500g, šį kartą naudojau Rokiškio varškę. 


  •  500g 9% varškės;
  • 12 v.š. manų kruopų;
  • 6-10 v.š. bulvių krakmolo;
  • 1 kiaušinį;
  • žiupsnelis druskos;
  • vandens;
įdarui:
  • ~400g kalakutienos faršo;
  • 1 svogūno;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome.
2. Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
3. Formuojame cepelinus: įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje nuo iškilimo 8-10min. 
Valgome su spirgiais, grietine ar padažiuku:)
Skanaus ;)


šaltinis "Skanus gyvenimas"

20 komentarų:

  1. Atsakymai
    1. Ačiū, kad mane papildei ;) svarbiausia, kad faršas būtų iškeptas ;)

      Panaikinti
  2. mmmm...seilės iki žemės nutyso...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :DDD bent lėkštelę būčiau pakišus, jei būčiau žinojus :D

      Panaikinti
  3. Užsisaugojus esu šitą receptą, bet dar neišbandžiau. Tavieji labai gardžiai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vilma ;) būtų nuodėmė nepasidalinti geru receptu :)

      Panaikinti
  4. Visiskas pliusas receptui!!!! Mano seimyna ivertino pukiai!!! Vyras is viso buvo suzavetas!!!:))
    As tik siokius tokius pakeitimus dariau :) dejau jautienos farsa, ne 9 proc.,o 0,5 proc.liesa varske (biria), krakmolo dejau 6v.s., ir nevoliojau krakmole, kadangi viriau garu puode o ne vandenyje :)
    Rekomenduoju visiems :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kaip smagu girdėti:))jūsų variantas labai skaniai skamba :) gamyba garų puode man dar naujovė, o garinti cepelinai atrodo, kaip kokia egzotika, bet tikiu, jog labai skanu:)

      Panaikinti
  5. aš esu bandžius net ir su kremine varške, gavosi puikiai, tik dar papildomai dėjau miltų, gal net ir skaniausia man su kremine varške :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o aš prisiskaičiau komentarų, kad daugeliui nepavyko, todėl primečiau variantą, kad dėl varškės galėjo taip nutikti..bet, kaip matau iš jūsų aprašymo, tai nesutrukdė gamybai..ačiū už patirties pasidalinimą :)

      Panaikinti
  6. Dekui, tikrai skanu buvo ir gaminsiu dar ne karta! :) P.S. o cepelinai garu puode ir man skamba kaip egzotika :) bet cia gi tik "cepelinu pusbroliai" :))), jie gi tik "salia cepelinu guleje" :))) (na kad ir bulviu cia nei kvapo... vistik bulviu krakmolas ieina i sudeti :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nėra už ką, aš tik pasidalinau receptuku, bet labai džiaugiuosi, kad patiko ;) pasirodo ir šalia pagulėjus galima vadintis cepelinais :))) tikiuosi, kad kada pavyks paragauti ir garintų cepukų:)

      Panaikinti
  7. idoomu, cepelinai be tarkuotu bulviu..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Išsisaugojau ir būtinai išbandysiu, labai skaniai žiūrisi mmm...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiuosi, kad patiks, Laimuže ;) skanių cepelinų ;)

      Panaikinti
  9. Puikus receptas, net norisi ji isbandyti.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...