Tobuli ir greitai paruošiami cepelinai :)) Moku gaminti ir iš tarkių -3žalios bulvės: 1 virta- toks santykis niekada nepaveda. O šiuos pamačiau pas Iloną ir nieko nelaukus išbandžiau. Pagaminti pavyko iš pirmo karto, o antras dublis gavosi iš viso idealus ;p Patarimas - nepirkite varškės supakuotos pakeliuose po 200g, nes cepelinų nepavyks išvirti. Varškė turi būti rupesnė, t.y. supakuota po 500g, šį kartą naudojau Rokiškio varškę.
- 500g 9% varškės;
- 12 v.š. manų kruopų;
- 6-10 v.š. bulvių krakmolo;
- 1 kiaušinį;
- žiupsnelis druskos;
- vandens;
įdarui:
- ~400g kalakutienos faršo;
- 1 svogūno;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Cepelinų masei skirtus produktus dedame į dubenį, vandens pilame tiek, kad masė būtų lipnesnė ir viską gerai išminkome.
2. Faršą pakepiname keptuvėje, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.
3. Formuojame cepelinus: įdedame įdaro ir gerai apvoliojame bulvių krakmole. Verdame pasūdytame vandenyje nuo iškilimo 8-10min.
Valgome su spirgiais, grietine ar padažiuku:)
Skanaus ;)
šaltinis "Skanus gyvenimas"
Kaip įdomiai....užsisaugau.
AtsakytiPanaikintiTikiuos, kad patiks ;)
Panaikintifarsa aisku naudot galima koki nori ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū, kad mane papildei ;) svarbiausia, kad faršas būtų iškeptas ;)
Panaikintimmmm...seilės iki žemės nutyso...
AtsakytiPanaikinti:DDD bent lėkštelę būčiau pakišus, jei būčiau žinojus :D
PanaikintiUžsisaugojus esu šitą receptą, bet dar neišbandžiau. Tavieji labai gardžiai atrodo!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Vilma ;) būtų nuodėmė nepasidalinti geru receptu :)
PanaikintiVisiskas pliusas receptui!!!! Mano seimyna ivertino pukiai!!! Vyras is viso buvo suzavetas!!!:))
AtsakytiPanaikintiAs tik siokius tokius pakeitimus dariau :) dejau jautienos farsa, ne 9 proc.,o 0,5 proc.liesa varske (biria), krakmolo dejau 6v.s., ir nevoliojau krakmole, kadangi viriau garu puode o ne vandenyje :)
Rekomenduoju visiems :)
kaip smagu girdėti:))jūsų variantas labai skaniai skamba :) gamyba garų puode man dar naujovė, o garinti cepelinai atrodo, kaip kokia egzotika, bet tikiu, jog labai skanu:)
Panaikintiaš esu bandžius net ir su kremine varške, gavosi puikiai, tik dar papildomai dėjau miltų, gal net ir skaniausia man su kremine varške :)
AtsakytiPanaikintio aš prisiskaičiau komentarų, kad daugeliui nepavyko, todėl primečiau variantą, kad dėl varškės galėjo taip nutikti..bet, kaip matau iš jūsų aprašymo, tai nesutrukdė gamybai..ačiū už patirties pasidalinimą :)
PanaikintiDekui, tikrai skanu buvo ir gaminsiu dar ne karta! :) P.S. o cepelinai garu puode ir man skamba kaip egzotika :) bet cia gi tik "cepelinu pusbroliai" :))), jie gi tik "salia cepelinu guleje" :))) (na kad ir bulviu cia nei kvapo... vistik bulviu krakmolas ieina i sudeti :)))
AtsakytiPanaikintinėra už ką, aš tik pasidalinau receptuku, bet labai džiaugiuosi, kad patiko ;) pasirodo ir šalia pagulėjus galima vadintis cepelinais :))) tikiuosi, kad kada pavyks paragauti ir garintų cepukų:)
Panaikintiidoomu, cepelinai be tarkuotu bulviu..
AtsakytiPanaikintitaip, įdomu ir skanu ;)
PanaikintiIšsisaugojau ir būtinai išbandysiu, labai skaniai žiūrisi mmm...
AtsakytiPanaikintiTikiuosi, kad patiks, Laimuže ;) skanių cepelinų ;)
PanaikintiPuikus receptas, net norisi ji isbandyti.
AtsakytiPanaikintidrąsiai galite bandyti, Loreta ;)
Panaikinti