2012 m. balandžio 24 d., antradienis

ŽEMAITIŠKAS ŠMAKALAS

Kai oras pamažu atšyla, ateina laikas mėgautis šaltsriubėmis ;) Vieną iš jų išbandžiau pamačius pas Laurą, kuri užtiko jį pas Aussrą. Ačiū, merginos, sriuba iš tiesų labai sužavėjo ;) Siūlau ir kitiems išbandyti ;)


  •  1 didelė sūdyta silkė su galva (neišdarinėta);
  • 1l kefyro;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • svogūnų laiškų, krapų;
1. Išdarinėkite silkę. Filė gabalėlius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų vis apvartydami, kol silkė gražiai apskrus ir taps sausa.
2. Iškepusią silkę susmulkiname šakute ir išrenkame visas ašakas.
3. Į indą supilame kefyrą, sudedame silkę, smulkiai pjaustytus svogūnus ir krapus, pabarstome juodaisiais pipirais. Išmaišome ir paliekame 30 min. pastovėti.
4. Pilkite į lėkštes ir valgykite su bulvėmis.
Skanaus ;)




6 komentarai:

  1. Oditele, pripažįstu skanus tas šmakalas:) Bet pati dar nepribrendau jo pasigaminti...anyta vis gamindavo ir gamindavo (tik pas ją ne toks baltas gaudavosi)...tikriausiai reikia dar pasiilgti:)O, nuotraukos puikiai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Odeta :) pagaminti labai paprasta - viens du ir baigta;)) bet viskam iš tiesų ateina savas laikas :) tokį variantą pirmą kartą gaminau ir kažkaip drąsiai ryžausi tam ir tikrai dar gaminsiu, kai norėsis šaltos sriubos :)

      Panaikinti
  2. Nu vat, ir vėl šmakalas :) Sakiau gi, kad kas paragauja, atsilaikyti nebegali :) Man ši sriuba viena skaniausių tarp šaltų. Smagu, kad patiko!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pasikartosiu, bet labai geras receptukas ;) vasarą atsigaivinti pats tas ;) ačiū dar kartelį už pasidalinimą :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...