Kai oras pamažu atšyla, ateina laikas mėgautis šaltsriubėmis ;) Vieną iš jų išbandžiau pamačius pas Laurą, kuri užtiko jį pas Aussrą. Ačiū, merginos, sriuba iš tiesų labai sužavėjo ;) Siūlau ir kitiems išbandyti ;)
- 1 didelė sūdyta silkė su galva (neišdarinėta);
- 1l kefyro;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- svogūnų laiškų, krapų;
1. Išdarinėkite silkę. Filė gabalėlius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje be jokių riebalų vis apvartydami, kol silkė gražiai apskrus ir taps sausa.
2. Iškepusią silkę susmulkiname šakute ir išrenkame visas ašakas.
3. Į indą supilame kefyrą, sudedame silkę, smulkiai pjaustytus svogūnus ir krapus, pabarstome juodaisiais pipirais. Išmaišome ir paliekame 30 min. pastovėti.
4. Pilkite į lėkštes ir valgykite su bulvėmis.
Skanaus ;)
Oditele, pripažįstu skanus tas šmakalas:) Bet pati dar nepribrendau jo pasigaminti...anyta vis gamindavo ir gamindavo (tik pas ją ne toks baltas gaudavosi)...tikriausiai reikia dar pasiilgti:)O, nuotraukos puikiai atrodo:)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Odeta :) pagaminti labai paprasta - viens du ir baigta;)) bet viskam iš tiesų ateina savas laikas :) tokį variantą pirmą kartą gaminau ir kažkaip drąsiai ryžausi tam ir tikrai dar gaminsiu, kai norėsis šaltos sriubos :)
PanaikintiAš jo vėl noriu :)
AtsakytiPanaikintiLaura - patikėk, aš taip pat ;))
PanaikintiNu vat, ir vėl šmakalas :) Sakiau gi, kad kas paragauja, atsilaikyti nebegali :) Man ši sriuba viena skaniausių tarp šaltų. Smagu, kad patiko!
AtsakytiPanaikintipasikartosiu, bet labai geras receptukas ;) vasarą atsigaivinti pats tas ;) ačiū dar kartelį už pasidalinimą :)
Panaikinti