2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis

KIAULIENA SU OBUOLIAIS IR SVOGŪNĖLIAIS*

Labai neįmantrus patiekaliukas :) Tik gaila, kad kai iškepė nesimatė gražių trupinukų ant mėsytės gabaliukų..
Kepsniai gavosi iš tiesų sultingi ir aromatingi :)


  •  2 baltos duonos riekės;
  • sauja šalavijų lapų (nedėjau);
  • 1 mažas svogūnas, stambiai pjaustytas;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • 4 kiaulienos pjausniai;
  • 12 svogūnėlių, luptų (naudojau paprastus svogūnus);
  • 3 obuoliai, lupti, stambiai pjaustyti;
  • 2 v.š. cukraus;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • sauja rozmarinų šakelių (naudojau džiovintus);
1. Duoną, šalavijus ir svogūną sutrinkite iki trupinių (naudojau blenderį). Mišinį sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 5min. 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje arba kol pagels. Dar kartą sutrinkite iki labai smulkių trupinių. Gerai pasūdykite ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
2. Į skardą sudėkite pjausnius pavoliotus duonos trupiniuose. Svogūnėlius ir obuolius apibarstykite cukrumi ir apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėkite rozmarinų šakeles, pabarstykite žiupsniu druskos ir šiek tiek juodųjų pipirų.
3. Orkaitėje kepkite 30-35min. arba, kol mėsa iškeps, o svogūnai pradės ruduoti. Įpusėjus kepti pjausnius apverskite. Patiekite su šviežiomis bulvėmis ar jų koše.
P.S. jeigu kiauliena iškepa anksčiau už kitu produktus, ją išimkite ir palikite šiltai. Tik neperkepkite jos, antraip bus sausa.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...