2012 m. balandžio 26 d., ketvirtadienis

KARAMELIZUOTA KIAULIENOS SPRANDINĖ

Be galo apsidžiaugiau, kai pas Srovelę užtikau šį receptuką, nes laaabai tingėjosi ilgai stovėti prie puodų ;)      Tikrai skanūs ir sultingi kepsniai ;)


  •  4 kiaulienos sprandinės kepsniai;
  • česnakinės druskos;
  • 1 v.š. rudojo arba baltojo cukraus;
česnakiniam padažui:
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 4 a.š. acto;
  • 0,5 stiklinės virinto vandens;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
1. Sprandinės kepsnius įtrinti česnakine druska ir palikti 2 val. (laikiau 1 val.).
2. Į keptuvę įpilkite aliejaus, kad padengtų dugną ir išbarstykite cukrų.
3. Kai tik cukrus pradės lydytis, dėkite kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių po 6-7min.
4. Iškeptus kepsnius dėkite į lėkštę ir apipilkite česnakiniu padažu.
Skanaus ;)


8 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. ir man įdomu pasirodė, todėl išbandžiau..;) tikiuosi, kad patiks ir tau :)

      Panaikinti
    2. Man irgi įdomu, teks išbandyti ;)

      Panaikinti
    3. Bandyk, Mindaugai, tikiuosi, jog ir tau patiks ;)

      Panaikinti
  2. Atrodo fantastiskai!!! Ir gundo pabandyti!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū ;) būtinai pabandykite, tikiuos, jog bus gardu ;)

      Panaikinti
  3. Visada gaminu pagal si recepta. Vyras dievina kepsnius!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...