Šią užkepėlę lengva "paversti" vegetariška, nededant į ją vištienos. Be to tai puikus būdas panaudoti keptą vakarykščią vištieną arba pakeisti ją kepta/virta vištienos krūtinėle.
- 200g vištienos (keptos ar virtos);
- 100g ryžių;
- 200g konservuotų raudonųjų pupelių;
- 100g konservuotų kukurūzų;
- žiupsnelio pjaustytų šv.petražolių;
- tarkuoto fermentinio sūrio;
padažui:
- 2 v.š. aliejaus;
- 1 v.š. miltų;
- 1 česnako skiltelės;
- 1 pomidoro;
- 60 g pomidoro padažo;
- 100ml vištienos sultinio;
- 0,5a.š. grūstos čili paprikos;
- 0,5a.š. dž. raudonėlio;
- 0,5a.š. rūkytos paprikos;
- druskos;
1. Išvirkite ryžius.
2. Padažui: keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite miltus, gerai išmaišykite. Tuomet dėkite išspaustą česnako skiltelę, smulkiai kubeliais pjaustytą pomidorą, supilkite vištienos sultinį, pomidorų padažą, išmaišykite ir virkite apie 5 min., t.y. kol padažas sutirštės. Sudėkite išvardintus prieskonius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
3. Į dubenį sudėkite išvirtus ryžius, susmulkintą vištieną, konservuotas pupeles ir kukurūzus, šviežias petražolės, supilkite padažą ir viską gerai išmaišykite.
4. Gautą masę dėkite į kepimo indelius, ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą