2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTI SUMUŠTINIAI

Sumuštiniai gaunasi tobuli. Galbūt iš pirmo žvilgsnio taip ir neatrodys, bet pabandžius tikrai nenusivilsite. Svarbu pasirinkti skanią mėsytę ir sūrį ;) Ir neapsigaukite dėl kiekio, nes jie labai sotūs. Aš įveikiau tik vieną :)

2 sumuštiniams:
  • 4 riekelių batono (naudojau "Goja" kvietinę duoną);
  • 2 riekelių karštai rūkytos mentės ar mėgstamo kumpio;
  • 4 riekelių fermentinio sūrio;
  • sviesto (galite keisti margarinu);
  • 2 kiaušinių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  1. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi.
  2. Imkite batono riekelę ir vieną pusę aptepkite sviestu. Apteptą pusę dėkite ant kepimo skardos. Tuomet dėkite sūrio riekelę, mėsytės riekelę ir vėl sūrį. Ant viršaus uždėkite batono riekelę, kurios viršus vėl išteptas sviestu. Taip pat pagaminkite antrą sumuštinį.
  3. Sumuštinius kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Apverskite sumuštinį, kai viena pusė gražiai apskrus ir baikite kepti, kai apskrus ir kita pusė.
  4. Patiekite sumuštinius su keptais kiaušiniais, pagardintais druska ir juodaisiais pipirais.
Skanaus ;)

patarimas: sūrio ir mėsytės kiekis priklausys tiek nuo jų, tiek nuo batono dydžio. Svarbu, kad batono riekelė būtų pilnai "užklota".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...