2011 m. spalio 29 d., šeštadienis

SULTINGA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ

man tai tikras atradimas..;) nes iki šiol krūtinėlę naudodavau tik troškiniams..čia vienas iš tų patiekalų, kaip mes sakom, valgėm "pasičepsėdami"..:))) adaptavau pagal Oliverio receptuką..;) siūlau išbandyti..;)

 naudojau:

  • 2 vištienos krūtinėles;
  • 10 saliami griežinėlių;
  • 1 didelį porą;
  • pievagrybius;
  • sviesto gabalėlį, druską, j.pipirus, alyvuogių aliejų;
aš tiesiog dievinu patiekalus gaminamus orkaitėje (o jei ji dar būtų naujutėlė, greičiausiai neatsitraukčiau nuo jos:))).. šis patiekalas itin greitai pagaminamas..
porą supjaustome 0,5cm griežinėliais, juos sumaišome su gabalėliu sviestu, j.pipirais, druska, alyvuogių aliejumi.. skardą išklojame dvigubos folijos lakštais ir užlankstome kraštus..sudedame paruoštus porus..
vištienos krūtinėles apsukame saliami griežinėliais (reikėjo rūkytos šoninės griežinėlių, kadangi neturėjau, pakeičiau saliami ir tikrai idealiai tiko) ir dedame ant porų..šalia išdėliojame pievagrybius.. pašauname į orkaitę  25-35min..
netikėjau, kad krūnėlei pakaks skonio vien tik nuo dešros griežinėlių ir kaip sako "akurat..":)) nei pridėsi, nei atimsi.. nerealiai lengvai pagaminamas ir skoniu labai sužavėjęs patiekalas..;)


5 komentarai:

  1. Cha, geras, pamačiau ir iškarto pirma mintis, pagirioms būtų idealus kepsniunkas (tik neįsižeisk). Jis toks, toks, kad atrodo, tinkamas tik tam momentui, o tuo momentu, šio patiekalo niekas nepakeistų :p

    AtsakytiPanaikinti
  2. vau, dar tokios nuomonės neteko girdėti ir įsižeisti nematau reikalo..;)suprantu, Mindaugai, kad rašydamas komentarą "tokioj stadijoj" ir buvai..;)))) kai bus sunku, tikiuos, jog tuo momentu būsi palepintas būtent šiuo patiekalu..;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Edita! Tu esi fantastiška šeimininkė! Išgelbėjai mane nuo galvosūkio, ką šį šeštadienį patiekt draugams;)

    Ačiū tau!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip smagu girdėti..;))tikiuosi patiks visiems..skanaus patiekalo ir gero pasisėdėjimo draugų kompanijoje..;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Oditele, na gerai, kad nesi jautri ;) Buvau blaivus ir labai geros nuotaikos :) Viskas Ok ;)

    P.S.: krepšeliai su kiaušiniais fantastiški, man pusryčiams kaip tik :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...