man iki šiol tešlos minkymas nekelia susižavėjimo ir noro su ja "terliotis"..;) bet tereikia tik susikaupti ir daryti, kaip ir viską gyvenime..;) rezultatu lieki patenkintas, o tai tik dar labiau uždega norą ir toliau gaminti..;)
picos pagrindui:
- 500g miltų;
- 7g sausų mielių;
- 2 šaukštus aliejaus;
- žiupsnelį druskos ir cukraus;
- 320ml šilto vandens
miltus sumaišome su mielėmis, supilame aliejų, suberiame druską bei cukrų - permaišome..tuomet supilame šiltą vandenį ir išminkome tešlą..uždengiame švariu rankšluoščiu dubenį ir paliekame, kol tešla iškils (priklausomai nuo šilumos virtuvai gali užtrukti 1-1,5val.)..
iš nurodyto kiekio išeina dvi gigantiškos šeimyninės picos.. pirmoji mano skonio - keptuvėje pakepintos jūros gėrybės, su česnaku, druska, j.pipirais, dž.baziliku ir grietinėle..ant viršaus pievagrybiai ir tarkuotas sūris..
antroji vyriška:) - pomidorų padažas, kumpis, svogūnai, agurkai, pomidorai, jelapenas, pievagrybiai, sūris..;)
abi gražuolės kepame orkaitėje..;)
Aš vis dar esu tobulos naminės picos paieškose... Storas padas gaunasi, o su plonu problema. Tavoji atrodo labai skaniai :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Indre..;) matomai tu labai reikli tešlai..;) man šis receptukas labai patiko..žinoma tobulėti yra kur, kad neperkepti tešlos, kad nepadaryti pado per storo ir pan..kadangi gaminti mėgstu, tam laiko turėsiu..;)
AtsakytiPanaikinti