2011 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

VIŠTIENA JŪROS DUMBLIŲ LAPUOSE

neeilinis vištienos patiekalas..egzotiškumo priduoda dumblių lapai..ir skonis tikrai maloniai nuteikia gomurį..;)

 naudojau:

  • 500g vištienos faršo;
  • 3 šaukštus grietinės;
  • svogūną, prieskonius, sojos padažą;
  • 5 jūros dumblių lapus (nori);
  • grąžgarsčių lapus, pomidorus, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, j.pipirus;
gamyba nesudėtinga..;) į faršą sudedame grietinę, svogūną, mėgstamus prieskonius, sojos padažą..aš palikau pasimarinuoti..vėliau imame jūros dumblių lapą ir dedame porą šaukštų įdaro..paskirstome ant lapo..ir susukame i ritinėlį..šį gėrį dar susukame į maistinę plėvelę..ir dedame į verdantį vandenį bei verdame apie 15min..pasiruošiame salotas..išimame iš plėvelės suktinukus ir išdėliojame lėkštėje..jie gavosi tokie suuultingi, kad jokio padažo ir nereikėjo..;) tiesa, patarimas - į faršą sojos padažo dėkite minimaliai, nes nori lapai iš savęs turi pakankamai sūrumo..siūlau išbandyti..;) 


9 komentarai:

  1. Oho, stipru! O kas atsitinka verdamiems nori? Ir laikosi viskas kartu, nesuyra?

    AtsakytiPanaikinti
  2. manau, kad foto savo pasako..jie išlieka bet kokiu atveju..;) nori lapai išlaiko tokį patį skonį, kaip ir su sushiukais..vietoj faršo galima naudoti vien tik vištienos krūtinėlę, kuri yra liesesnė..tuomet bus mažiau baimės, kad lapai išsileis..;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O valgomi šalti ar karšti? Labai sudomino receptas, jaučiu teks bandyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. valgiau tiek šiltus, tiek šaltus..ir abu variantai buvo gardūs..;)siūlau išbandyti..;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai įdomus receptas, reiks ir man išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. ačiū, Rennie...:) įdomu išbandyti kažką neeilinio..;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Išbandžiau. Meluočiau, jei sakyčiau, kad patiekalas sužavėjo. Tačiau tikrai originalus ir neįprastas, tinkamas ką nors nustebinti:) Be to, lengvai paruošiamas. Šaltas, su sojų padažu ir pomidorais buvo sunaikintas. Šiltas nepatiko...

    AtsakytiPanaikinti
  8. ooo kaip malonu, kad parašei atsiliepimą..;)didelis ačiū..;) skonio receptoriai pas visus skirtingi ir negali visus vienodai žavėti..džiaugiuosi, kad patiekalas pateko į skrandį, o ne į šiukšlių dėžę..;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kolegos tikrai nesispjaudė:)Sėkmės bandymuose, aš taip nebūčiau sugalvojus:)Mintis visai įdomi, gal reiktų kada pabandyt su lašiša.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...