2016 m. spalio 30 d., sekmadienis

NAMINĖ GRANOLA

Granolą gaminau pirmą kartą ir aišku pasigailėjau, kad nepadariau to anksčiau. Nes ji tinka ne vien pusryčiams, bet tai puikus užkandis, kai norisi kažko saldaus čia ir dabar :)

  • 400 g avižinių dribsnių;
  • 100 g lazdyno riešutų;
  • 50 g moliūgų sėklų;
  • 50 g saulėgrąžų;
  • 50 g kokosų drožlių;
  • 3 v.š. kokoso aliejaus;
  • 3 v.š. medaus;
  • 100 g džiovintų spanguolių;
  • 50 g razinų;
  1. Avižinius dribsnius išmaišykite su pjaustytais riešutais, moliūgo sėklomis, saulėgrąžomis, kokoso drožlėmis, kokoso aliejumi, medumi. 
  2. Dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol gražiai apskrus. Būtinai bent keletą kartų permaišykite kepimo metu.
  3. Kai granola visiškai atvės, sudėkite džiovintas spanguoles, razinas ir išmaišykite.
  4. Patiekite su jogurtu ar pienu. Ant viršaus galite užpilti medaus ar klevų sirupo.
Skanaus ;) 

p.s. naudojau "Valio" graikišką jogurtą, kuris savo konsistencija labai primena pertrintą varškę ir yra labai tirštas. Rekomenduoju išbandyti ir jums.


receptas ruoštas "Arimex"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...