Granolą gaminau pirmą kartą ir aišku pasigailėjau, kad nepadariau to anksčiau. Nes ji tinka ne vien pusryčiams, bet tai puikus užkandis, kai norisi kažko saldaus čia ir dabar :)
- 400 g avižinių dribsnių;
- 100 g lazdyno riešutų;
- 50 g moliūgų sėklų;
- 50 g saulėgrąžų;
- 50 g kokosų drožlių;
- 3 v.š. kokoso aliejaus;
- 3 v.š. medaus;
- 100 g džiovintų spanguolių;
- 50 g razinų;
- Avižinius dribsnius išmaišykite su pjaustytais riešutais, moliūgo sėklomis, saulėgrąžomis, kokoso drožlėmis, kokoso aliejumi, medumi.
- Dėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol gražiai apskrus. Būtinai bent keletą kartų permaišykite kepimo metu.
- Kai granola visiškai atvės, sudėkite džiovintas spanguoles, razinas ir išmaišykite.
- Patiekite su jogurtu ar pienu. Ant viršaus galite užpilti medaus ar klevų sirupo.
Skanaus ;)
p.s. naudojau "Valio" graikišką jogurtą, kuris savo konsistencija labai primena pertrintą varškę ir yra labai tirštas. Rekomenduoju išbandyti ir jums.
receptas ruoštas "Arimex"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą