- 500g miltų;
- 350ml vandens;
- 2 v.š. saulėgrąžų aliejaus;
1. Užviriname vandenį, įpilame į jį kelis šaukštus aliejaus ir pilame į pasvertus miltus bei maišome šaukštu. Jei trūksta vandens – dar įpilame keletą šauktų.
2. Kai jau tešla šiek tiek atvėsta, imame ją minkyti rankomis iki vientisos, elastingos masės. Tešlą keletui valandų paliekame pailsėti.
3. Tešlą suvyniojame į dešrą (cilindrą) ir supjaustome kelių centimetrų pločio riekelėmis. Imame po gabalėlį tešlos ir kiekvieną kočiojame ant miltais pabarstyto stalo nuo centro į šonus, blynelį vis pasukant. Kočiojame taip, kad blynelis būtų kuo plonesnis.
4. Į gerai įkaitintą keptuvę dedame iškočiotą blyną ir apkepame iš abiejų pusių. Kai blynelis pradeda pūstis, jį apverčiame.
5. Iškeptus blynelius dedame vieną ant kito į lėkštę ir apdengiame šlapiu rankšluosčiu, kad jie liktų minkšti ir elastingi.
šaltinis iš "Beatos virtuvė"
Puikus receptas! Niekaip neprisiruošiu jam...:)
AtsakytiPanaikintinieko sudėtingo, tikrai ;) tik mane labiausiai atbaido prisiruošimas tešlos minkymui ir kočiojimui..bet tereikia pradėti ir niekur nedingsi ;)
PanaikintiIdomu, ar pavyktu su pilno grudo miltais? Nes baltu miltu nenaudoju..
AtsakytiPanaikintimanau, kad nepavykti negali..skanausi savo skonio tortilijas ;)
PanaikintiAš joms irgi vis neprisiruošiu.. ir 100 proc. sutinku su teiginui, kad tereikia pradėti ;)
AtsakytiPanaikintiTikrai taip, Vilma ;)
PanaikintiPuikiai gavosi :). Tikrai labai paprasta.. Negalėjau atsistebėti, kad ne tik tortilijos įdarą pasigaminau, bet ir pačią tortiliją :). ACIŪ :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, jums ;)
Panaikintiir mano toks pats džiaugsmas buvo :) labai smagu patiekalą pasigaminti nuo a iki z.. ;)