2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

NAMINĖS TORTILIJOS

Itin paprastai pagaminamos, o su tešla dirbti vienas malonumas.


  • 500g miltų;
  • 350ml vandens;
  • 2 v.š. saulėgrąžų aliejaus;
1. Užviriname vandenį, įpilame į jį kelis šaukštus aliejaus ir pilame į pasvertus miltus bei maišome šaukštu. Jei trūksta vandens – dar įpilame keletą šauktų.
2. Kai jau tešla šiek tiek atvėsta, imame ją minkyti rankomis iki vientisos, elastingos masės. Tešlą keletui valandų paliekame pailsėti.
3. Tešlą suvyniojame į dešrą (cilindrą) ir supjaustome kelių centimetrų pločio riekelėmis. Imame po gabalėlį tešlos ir kiekvieną kočiojame ant miltais pabarstyto stalo nuo centro į šonus, blynelį vis pasukant. Kočiojame taip, kad blynelis būtų kuo plonesnis.
4. Į gerai įkaitintą keptuvę dedame iškočiotą blyną ir apkepame iš abiejų pusių. Kai blynelis pradeda pūstis, jį apverčiame.
5. Iškeptus blynelius dedame vieną ant kito į lėkštę ir apdengiame šlapiu rankšluosčiu, kad jie liktų minkšti ir elastingi.

šaltinis iš "Beatos virtuvė"

8 komentarai:

  1. Puikus receptas! Niekaip neprisiruošiu jam...:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nieko sudėtingo, tikrai ;) tik mane labiausiai atbaido prisiruošimas tešlos minkymui ir kočiojimui..bet tereikia pradėti ir niekur nedingsi ;)

      Panaikinti
  2. Idomu, ar pavyktu su pilno grudo miltais? Nes baltu miltu nenaudoju..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. manau, kad nepavykti negali..skanausi savo skonio tortilijas ;)

      Panaikinti
  3. Aš joms irgi vis neprisiruošiu.. ir 100 proc. sutinku su teiginui, kad tereikia pradėti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikiai gavosi :). Tikrai labai paprasta.. Negalėjau atsistebėti, kad ne tik tortilijos įdarą pasigaminau, bet ir pačią tortiliją :). ACIŪ :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, jums ;)
      ir mano toks pats džiaugsmas buvo :) labai smagu patiekalą pasigaminti nuo a iki z.. ;)

      Panaikinti