2013 m. liepos 4 d., ketvirtadienis

OMLETAS SU KIAULIENOS ŠONINE IR DARŽOVĖMIS

Patiekalas tinkantis ir vėlyviems pusryčiams, ir vakarienei. Nes iš tiesų labai sotu.


  •  8 kiaušiniai;
  • 4-5 riekelės rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 1 svogūno;
  • 1 baltosios saldžiosios paprikos;
  • 0,5 raudonosios paprikos;
  • 1 pomidoro;
  • šv. svogūnų laiškų, krapų;
  • parmezano ar Džiugo sūrio;
  • juodųjų pipirų;
1. Į keptuvę dėkite juostelėmis supjaustytą šoninę. Kai ji šiek tiek apskrus, suberkite trumpais pusžiedžiais pjaustytas paprikas. Kepkite keletą minučių, kol paprikos truputį suminkštės.
2. Tuomet dėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir maišant kepkite tol, kol svogūnas suminkštės.
3. Keptuvės turinį paskirstykite tolygiai ant dugno. Užpilkite išplaktus kiaušinius ir kepkite ant silpnos ugnies, nuolat atstumdami iš kraštų, kad kiaušinio plakinio patektų į dugną. Omleto vidų mentelės pagalba taip pat "sujudiname" (galite uždengti dangčiu - taip greičiau iškeps viršus).
4. Į kepimo pabaigą ant omleto viršaus sudėkite pjaustytą pomidorą. 
5. Ant iškepto omleto užberkite pjaustytų svogūno laiškų, krapų, juodųjų pipirų bei tarkuoto sūrio.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą