Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės ;)
- 15 vidutinio dydžio bulvių;
- 2 kiaušinių;
- 3 v.š. miltų;
- 3 v.š. krakmolo;
- 1 a.š. druskos;
įdarui:
- 300g kalakutienos faršo;
- 1 svogūno;
- druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
- 150g grietinės;
- 150g pieno;
- 1 v.š. sviesto;
- 1 a.š. miltų;
- 1 skiltelės česnako;
- šv. krapų;
1. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite.
2. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.
Skanaus ;)
receptas iš "Skanus gyvenimas"
Tobulas receptas. Tobulos foto.
AtsakytiPanaikintidėkui, Kristina ;)
PanaikintiNuostabūs blynai! Tešla - tobula.
PanaikintiAčiū, Gražina, labai džiaugiuos :)
Panaikintipamaciau pas aguonele nuotrauka, kazkaip is kart pagalvojau mano blynai!! :DD Pavydziu pietu :)
AtsakytiPanaikinti;)))) smagu, kad save greitai atpažįsti ;) jie tikrai nuostabūs!
PanaikintiŠiandien kepiau, fantastika - tešla švelni ir labai skani. Įdaro nedariau jokio, o padažas buvo mano iš daug pievagrybių ir svogūnų. Ačiū už receptą, iki tol nesu kepusi nieko panašaus :) smagu žinoti, kad skanius patiekalus taip lengva pasigaminti pačiam.
AtsakytiPanaikintibe galo džiaugiuosi, Giedre, kad patiko ir atradai gerą tešlos receptą;) tavo padažo variantą aš tiesiog irgi dievinu..
PanaikintiO kaip formuoti kad tokie grazus iseitu ir kiek idaro mazdaug reikia det?
AtsakytiPanaikintiatrodo viskas paprasta, o paaiškint ir nežinau kaip ;) žodžiu imkit į saują vidutinį gabalėlį tešlos, išplokite iš jo blyną, dėkite įdaro nepilną šaukštą, užspauskite kraštus ir rankas pamirkę į vandenį suformuokite paplotėlį..tikiu, kad bandant, tikrai pavyks ;)
PanaikintiPuikus receptas, blynai išėjo tvirti, nebyrėjo kepant, skonis nuostabus, tokie tikri, savi, naminiai. Ačiū!
AtsakytiPanaikintiMalonu, kad užsukate ir išbandėte :) Skanaus! ;)
PanaikintiNa, man tai gavosi T-R-A-G-E-D-I-J-A!!! Keptuveje blynai pavirto i kose :( Ar gali buti bulves kaltos?
AtsakytiPanaikintinei karto tragedijos nesigavo, kad ir kokią rūšį bulvių naudojau. Sunku pasakyti, kodėl pas jus taip nutiko.
PanaikintiGalbūt pamiršote įdėti krakmolo?...
PanaikintiPuikus receptas !!! Aciu :)
AtsakytiPanaikintiAčiū jums, kad išbandėte :)
PanaikintiPasakiski blynelei visi sveciai liko patenkinti aciu uz recepta;)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Aiste, labai dėl to džiaugiuosi :)
PanaikintiSveiki.kaip suprast idekite i dubeni,kad susustu?
AtsakytiPanaikintiSveika, Violea,
Panaikintiį dubenį sudėti reikia dėl to, kad jie neatšaltų ir karštis išsilaikytų tolygiai. Nors iš principo galite šį žingsnį ir praleisti, nieko blogo nenutiks :)
Niekad normaliai neiseidavo man "zemaiciai"...visada lipdavo bulves prie ranku ir panasiai. Siandien nutariau dar karta pabandyt ir radau Jusu recepta! Pasaka!!! Labai labai aciu! ;)
AtsakytiPanaikintiOOO, Elinga, kaip smagu tai girdėti :) skanių eksperimentų virtuvėje :)
Panaikintio koks mazdaug svoris tu 15 vidutinio dydzio bulviu? Kokie 2 kilogramai? Ar maziau?
AtsakytiPanaikintipriklausomai nuo bulvių dydžio būtų 1,5-2 kg.
PanaikintiKiek blynu gaunasi is tokio kiekio bulviu?
AtsakytiPanaikinti10-15 vnt. priklausomai kokio dydžio darysite.
PanaikintiBandau zesiu kas gausis miltu dejau kurkas daugiau nes tesla labai limpa prie ranku.
AtsakytiPanaikintiO paniruoti džiuvesėliuose nereikia?
AtsakytiPanaikintiAš nepaniruoju, nes manau, kad nereikia.
PanaikintiLabai skaniai gavosi, aciu uz nuostabu recepta :)
AtsakytiPanaikintiLabai smagu žinoti, Mariau, kad pavyko ir buvo skanu :)
PanaikintiNezinau mielieji kaip jums pavyko susitvarkyti su tokia lipnia bulviu mase... nepavyko man zemaiciu blynai.
AtsakytiPanaikintiBeje, radau info kad 1 v.s druskos yra = 30 g druskos (kiek per daug manau)
Recepte nurodyta 1a.š., tai reiškia vieną arbatinį šaukštelį druskos. Apie šauktus kalbos net nėra.
PanaikintiTešla labai lipo prie rankų. Teko dėti kur kas daugiau krakmolo nei buvo nurodyta. Bet blynai tikrai labai skanūs.
AtsakytiPanaikintiSuper, džiaugiuosi, kad patiko :) Daug kas priklauso nuo bulvių rūšies. Man ir pačiai kitą kartą tenka pridėti krakmolo.
PanaikintiGeriau butu, kad rasytumet gramais, o ne "x virtu vidutiniu bulviu", nes man vidutine gali pasirodyti tokia, jums kitokia - taip gali ir tesla neiseiti.
AtsakytiPanaikintiniekad nesveriu bulviu, mazdaug is akies. o kad ten viena bulve biskeli didesne ar mazesne, esmes labai jau ir nesudaro
Panaikintilaba o v.š reiske saukta ?
AtsakytiPanaikintiTaip, 1v.š. - vienas valgomas šaukštas.
PanaikintiKaip tik siandien gaminau. gavosi ! viskas super ! o kad biskeli tesla limpa, suslapinu rankas ir viskas gerai
AtsakytiPanaikintiPuikus patarimas dėl rankų sušlapinimo! Pirmą kart gaminau šiandien, puikiai pavyko, vyras "parašė" 9-netą :) Ačiū už receptą!
PanaikintiSuperiniai :)
AtsakytiPanaikinti