2013 m. lapkričio 24 d., sekmadienis

FARŠO LIZDELIAI SU BULVĖMIS

Galbūt jau ir pasikartosiu, bet labai mėgstu patiekalus ruošiamus orkaitėje. Tiesiog viską sudedi ir kantriai lauki, kol viskas iškeps. Šis receptukas išbandytas ne pirmą kartą, tikrai skanus ir sotus ;)


  •  400g maišyto faršo (kiaulienos ir jautienos);
  • 1 kiaušinio;
  • 1 nubraukto v.š. krakmolo;
  • 2 a.š. majonezo;
  • 1 česnako skiltelės;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • šv.petražolių, druskos, juodųjų pipirų;
  • papildomai majonezo lizdelių patepimui;
įdarui:
  • 3 vidutinio dydžio bulvių;
  • žiupsnelio kmynų, druskos, pipirų;
  • šiek tiek aliejaus;
  • tarkuoto fermentinio sūrio;
1. Į faršą sudėkite išvardintus ingridientus ir gerai išminkykite. Padalinkite į keturias dalis ir drėgnomis rankomis formuokite paplotėlius, padarydami šonuose bortelius.
2. Paplotėlius sudėkite į skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir aptepkite majonezu.
3. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, užberkite kmynų, įpilkite šiek tiek aliejaus ir išmaišykite. Įdarą sudėkite ant faršo paplotėlių.
4. Kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bulvės gražiai paruduos. Tuomet uždėkite tarkuoto sūrio ir pašaukite į orkaitę, kol sūris išsilydys.
P.s. šį kartą bulves apviriau keletą minučių.
Skanaus ;)


6 komentarai:

  1. Kaip gardžiai atrodo!
    Išsisaugau,ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šie krepšeliai pas mane sąraše jau nuo 2011 metų, ir netgi pakelti prioritetu aukštyn, bet vis tiek jiems eilė neateina :D Tavieji atrodo super skaniai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū ir prajuokinai, Vilma ;)))) daug receptų esu ir aš užsisaugojusi, bet kai ateina vakarienės metas, kažkodėl užmirštu apie sąrašą ir vis ieškau kažko naujo.. kaip sako, viskam savas laikas ir patiekaliukas tikrai išvys "dienos šviesą" ;)))

      Panaikinti
  3. kątik išbandyta, labai skaniai pavalgėm, o ryt darbe, galės visi pavydėt ir seilę varvint. Ačiū Edituk:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Aušrele :) tikiuosi, kad kolegos ne tik pavydės, bet ir susigundys patys pasigaminti šį patiekalą ;))

      Panaikinti