2014 m. kovo 11 d., antradienis

SAULĖJE DŽIOVINTI POMIDORAI

Dariau pirmą kartą ir labai patiko. Su prieskoninėmis žolelėmis galite eksperimentuoti pagal savo skonį ir kas kartą mėgausitės nauju skoniu. Aliejus nuo pomidorų man idealiai tinka apšlakstyti mocarelos su pomidorais salotoms - mmm skanumėlis ;)

  • 100g saulėje džiovintų pomidorų;
  • 1 puodelio vandens;
  • 0,5 puodelio baltojo vyno acto;
  • 2 skiltelių česnako;
  • žiupsnelio dž.baziliko;
  • kelių šakelių šv.čiobrelių;
  • alyvuogių aliejaus;
1. Užvirkite vandenį ir actą. Sudėkite džiovintus pomidorus, nukelkite nuo ugnies ir palikite 3-4min.
2. Pomidorus nukoškite ir nusausinkite.
3. Į stiklainiuką sluoksniais sudėkite pomidorus, pjaustytą česnaką ir žoleles. Viską užpilkite alyvuogių aliejumi vis paspausdami pomidorus, kad neliktų oro burbuliukų. 
4. Laikykite vėsioje vietoje mėnesį ir tuomet skanaukite.
Skanaus ;)


paruošimo būdas iš "grynas.delfi.lt"

5 komentarai:

  1. Kaip įdomu.. nepagalvočiau, kad saulėje džiovintus pomodorus galima būtų pamarinuot dar :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanu. Ir ne tik marinuoti. Laikau džiovintus kaip grybus ir gardinu makaronų patiekalus žiemą. Liuks.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o čia labai gera mintis, ačiū, kad pasidalinote ;)

      Panaikinti
  3. Aš panašiai marinuoju, tik su saulėgrąžu aliejumi ir dar čiliuko truputi įdedu :) taip pat skanu

    AtsakytiPanaikinti