2014 m. kovo 30 d., sekmadienis

PURŪS BLYNELIAI SU PASUKOMIS IR OBUOLIAIS

Fantastiški ir purūs blyneliai. Jie lyg maži pyragėliai greitai ištirpstantys burnoje ;) Neveltui pas Vilmą sulaukę tiek liaupsių, prie kurių prisidedu ir aš - tikrai superiniai.


  •  1 kiaušinio;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 2 v.š. tirpinto ir atvėsinto sviesto;
  • 236 ml pasukų (galite keisti kefyru, rūgpieniu);
  • 155g miltų;
  • 1/4 a.š. druskos;
  • 0,5 a.š. sodos;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 2 vidutinio dydžio obuolių;
1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius ir viską persijokite.
2. Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir pasukas. Sudėkite sutarkuotus obuolius ir išmaišykite.
3. Plakinį supilkite į miltus ir maišykite atsargiai tik tiek, kad nesimatytų miltų. Tešla neturi būti vienalytės masės, nes tuomet blynai bus ploni ir guminiai. 
4. Palikite tešlą pastovėti 15-20 min. 
5. Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje. Tešlos nemaišykite, o kabinkite iš eilės ir dėkite į keptuvę.
Skanaus ;)


receptas iš "shirshiulizdas.blogspot.com"

2 komentarai:

  1. Chi chi paskaičiau pavadinimą, pažiūrėjau nuotrauką ir pagalvojau, kad labai panašūs į mano mėgiamus - kepamus su kefyru :) Dabar mėgiamiausių vietą užėmę blynai su varške, tad gerai, kad priminei apie šiuos, kaip tik turiu kefyro po nesėkmingo bandymo padaryti žele :) reikės realizuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. džiaugiuos, kad iš foto ir pavadinimo atpažinai savuosius :) jie iš tiesų puikūs ir verti, kad juos kepti ir kepti ;) be to man patinka "ištempti" gerus senus receptus į dienos šviesą ;)))

      Panaikinti