2014 m. lapkričio 5 d., trečiadienis

KEKSAS SU OBUOLIAIS, ROZMARINAIS IR MIGDOLAIS

             Tikriausiai obuolių pyragų prikepėte įvairiausių rūšių ir spėjote atsivalgyti. Bet dar vieną į sąrašą verta įtraukti, nes keksas gaunasi tvirtas ir turi netradicinį skonį dėl rozmarino, jei tik išdrįsite jį įdėti ;)


  • 200g sviesto;
  • 150g cukraus;
  • 5 kiaušinių;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 400g miltų;
  • 6 mažų obuolių;
  • 60g kepintų ir smulkintų migdolų;
  • 1 šakelės šviežių rozmarinų lapelių;
1. Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite.
2. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis ir kartu su migdolais bei smulkiai supjaustytais rozmarinų lapeliais atsargiai įmaišykite į masę.
3. Kekso formą ištepkite sviestu, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.
Skanaus ;)


"Virtuvės mitų griovėjai" - žiemos žurnalas

2 komentarai: