2014 m. lapkričio 9 d., sekmadienis

PYRAGAS SU RIKOTOS SŪRIU

Kai pirmą kartą gaminau šį pyragą, apibarstytas cinamonu jis man priminė manų košę ;))) Čia, kaip sako, skonio reikalas. Todėl paskaičius komentarus po receptu, šiek tiek pakeičiau originalą ir mano skonio receptoriams jis gavosi tobulas ;)


pyrago pagrindui:
  • 125 g sausainių (naudojau "Selgos" klasikinius);
  • 50 g kedro riešutų (galite keisti graikiniais);
  • 50 g sviesto;
sūrio masei:
  • 250 g rikotos sūrio;
  • 150 ml 35 proc. riebumo grietinėlės;
  • 120 ml kondensuoto pieno;
  • 0,5 v.š. medaus;
  • pusės citrinos tarkuotos žievelės;
  • pusės citrinos sulčių;
  • 1,5 v.š. želatinos;
  • 25 ml vandens želatinai ištirpinti;
1. Į dubenėlį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite, kol išbrinks.
2. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje. Kai atvės, sumalkite, bet ne per daug.
3. Sausainius sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Supilkite išlydytą sviestą, sudėkite sumaltus riešutus ir viską gerai išmaišykite. 
4. 18 cm. skersmens tortinės formos dugną išklokite sviestiniu popieriumi. Sudėkite sausainių masę ir gerai apspauskite tortinės dugną ir kraštus. Padėkite į šaldytuvą, kol darysite įdarą.
5. Šaltą grietinėlę gerai išplakite.
6. Rikotos sūrį sumaišykite su kondensuotu pienu, medumi, citrinos žievele ir supilkite citrinos sultis. Įmaišykite išplaktą grietinėlę ir ištirpintą pravėsusią želatiną.
7. Masę iš karto supilkite į paruoštą tortinę, užberkite juodojo šokolado drožlių ir palikite šaldytuve 3 val. arba per naktį.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą