2015 m. balandžio 6 d., pirmadienis

SALOTOS SU LĘŠIAIS

Man tokios salotos idealiausios neštis į darbą - ir sočios, ir maistingos.


2 porcijoms:

  • 240 g lęšių (konservuotų arba virtų);
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 1 morkos;
  • 250 g raudonojo kopūsto;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • žiupsnelio grūstos aitriosios paprikos;
  • saujelės pjaustytų šviežių žolelių (krapų, petražolių ar svogūnų laiškų);
  • alyvuogių aliejaus, druskos, juodųjų pipirų;
1. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir morką. Kepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės, bet išliks traškios.
2. Į dubenį sudėkite lęšius, smulkiai pjaustytą raudonąjį kopūstą, keptą svogūną ir morką, suberkite šviežias žoleles, supilkite citrinos sultis, šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite aitriosiomis paprikomis, druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus ;)

"www.marthastewart.com"

2 komentarai: