2015 m. liepos 25 d., šeštadienis

JAUTIENOS DIDKEPSNIO MARINATAS

Savaitgaliais taip smagu užuosti šašlykų, kepsnių kvapus, sklindančius iš beveik kiekvieno kiemo :) Todėl būtų tikra nuodėmė neišbandyti kažko naujo ir dar neragauto.

  • 5 jautienos didkepsnių (naudojau veršieną);
marinatui:
  • 0,5 stiklinės aliejaus;
  • 2 v.š. druskos ištirpintos 4 v.š. vandens;
  • 4 per pusę perpjautų svogūnų laiškų;
  • 2 didelių išspaustų česnako skiltelių;
  • 50 ml laimo sulčių;
  • 1 a.š. maltų čili pipirų;
  • 1 a.š. kumino sėklų;
  • 2 a.š. medaus;
  1. Dubenyje sumaišykite visus ingridientus išvardintus marinatui. Sudėkite kepsnius ir marinuokite šaldytuve apie 1 valandą.
  2. Kepkite ant griliaus po keletą minučių iš abiejų pusių. Prieš patiekiant palaikykite pridengę folija apie 5 min., taip kepsnys bus dar sultingesnis.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą