Savaitgaliais taip smagu užuosti šašlykų, kepsnių kvapus, sklindančius iš beveik kiekvieno kiemo :) Todėl būtų tikra nuodėmė neišbandyti kažko naujo ir dar neragauto.
- 5 jautienos didkepsnių (naudojau veršieną);
marinatui:
- 0,5 stiklinės aliejaus;
- 2 v.š. druskos ištirpintos 4 v.š. vandens;
- 4 per pusę perpjautų svogūnų laiškų;
- 2 didelių išspaustų česnako skiltelių;
- 50 ml laimo sulčių;
- 1 a.š. maltų čili pipirų;
- 1 a.š. kumino sėklų;
- 2 a.š. medaus;
- Dubenyje sumaišykite visus ingridientus išvardintus marinatui. Sudėkite kepsnius ir marinuokite šaldytuve apie 1 valandą.
- Kepkite ant griliaus po keletą minučių iš abiejų pusių. Prieš patiekiant palaikykite pridengę folija apie 5 min., taip kepsnys bus dar sultingesnis.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą