Daugelis ko gero turi savo firminius šašlykų receptus, kuriais stebinate savo artimuosius. Bet aš linkusi ieškoti vis naujų ir naujų receptų. Šis marinatas labai skanus ir vertas dėmesio.
- 500 g jautienos (naudojau veršieną);
marinatui:
- 1 stiklinės raudonojo vyno (sauso ar pusiau sauso);
- 1 nedidelio smulkiai supjaustyto svogūno;
- 45 ml balzamiko acto;
- 0,5 a.š. druskos;
- 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 0,5 a.š. maltų česnako miltelių
- 0,5 a.š. kajeno pipirų;
- 0,5 a.š. grūstų čili pipirų;
- 45 ml alyvuogių aliejaus;
- Mėsą supjaustykite maždaug 2,5 cm gabalėliais.
- Dubenyje sumaišykite marinatui išvardintus ingridientus ir sudėkite mėsos gabalėlius.
- Marinuokite šaldytuve keletą valandų.
- Sumaukite gabalėlius ant iešmų ir kepkite.
Skanaus ;)
"spicetrekkers.com"
Jaučiu labai aštrus šašlykas turėtų būti, nes daug ir įvairių pipirų dedasi, česnakai ir t.t. Tačiau turėtų būti labai skanu. Reikės išbandyti. Ačiū.
AtsakytiPanaikinti