2015 m. liepos 25 d., šeštadienis

JAUTIENOS ŠAŠLYKAS

Daugelis ko gero turi savo firminius šašlykų receptus, kuriais stebinate savo artimuosius. Bet aš linkusi ieškoti vis naujų ir naujų receptų. Šis marinatas labai skanus ir vertas dėmesio.

  • 500 g jautienos (naudojau veršieną);
marinatui:
  • 1 stiklinės raudonojo vyno (sauso ar pusiau sauso);
  • 1 nedidelio smulkiai supjaustyto svogūno;
  • 45 ml balzamiko acto;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 a.š. maltų česnako miltelių
  • 0,5 a.š. kajeno pipirų;
  • 0,5 a.š. grūstų čili pipirų;
  • 45 ml alyvuogių aliejaus;
  1. Mėsą supjaustykite maždaug 2,5 cm gabalėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite marinatui išvardintus ingridientus ir sudėkite mėsos gabalėlius.
  3. Marinuokite šaldytuve keletą valandų.
  4. Sumaukite gabalėlius ant iešmų ir kepkite.
Skanaus ;)


"spicetrekkers.com"

1 komentaras:

  1. Jaučiu labai aštrus šašlykas turėtų būti, nes daug ir įvairių pipirų dedasi, česnakai ir t.t. Tačiau turėtų būti labai skanu. Reikės išbandyti. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...