Tikras gėris bulvių mėgėjams - labai skanu ;) Šiek tiek reikės kantrybės, kol visas jas supjaustysite ir sulauksite, kada iškeps, bet skonis atpirks visą triūsą.
- 3 v.š. ištirpinto sviesto;
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
- vienodo dydžio bulvių;
- druskos,
- žiupsnelio grūstų čili paprikų;
- 150 g rūkyto kumpio/šoninės;
- kelių šakelių šviežio čiobrelio;
- Dubenėlyje sumaišykite sviestą su alyvuogių aliejumi ir ištepkite kepimo formą.
- Bulves kruopščiai nuplaukite ir palikite su lupena arba galite jas nuskusti. Jų kiekis priklausys nuo formos dydžio. Todėl pirmiausiai į švarią formą sudėkite bulves ir taip sužinosite jų kiekį (naudota forma 28 cm skersmens, sudėjau apie 26 bulves).
- Bulves supjaustykite, kaip galima ploniau ir dėkite į formą.
- Aptepkite sviesto ir aliejaus mišiniu. Apibarstykite druska ir čili paprika. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val.
- Rūkytą kumpį ar šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
- Išimkite bulves iš orkaitės, sudėkite pakepintą mėsytę ir čiobrelių šakeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 30 min. arba tol, kol bulvės iškeps.
Skanaus ;)
Atrodo fantastiškai! Reiktų padaryti, kol bulvės šviežios :)
AtsakytiPanaikintiačiū, Indre ;) su šviežiomis bulvėmis pats skanumas :)
PanaikintiPasakiškai atrodo!
AtsakytiPanaikintiačiū ;)
PanaikintiOditėle kokiu orkaitės režimu bulves kepat: su ventiliatorium ar viršus apačia ar .......? nes teks daryti nieko nelieka pamačius tokias nuotraukas :D
AtsakytiPanaikintiAčiū, Vilma ;)
PanaikintiPas mane tokio senumo orkaitė, kad kepa tik iš apačios (nuomojamo buto privalumai) :D bet kaip matosi, viskas puikiai iškepa. Tikiu, kad savąją tikrai pažįstate ir nutaikysite, kaip geriausiai iškepti - sėkmės ;)