Tai dar vienas geras būdas sunaudoti pomidorus. Padažas gaunasi tirštas ir tinkantis naudotis prie makaronų, mėsos patiekalų, pagardinti picą ir pan. ;)
- 1,5 kg geltonųjų pomidorų;
- 1 kg morkų;
- 3 didelių svogūnų;
- 5 skiltelių česnako;
- 2 v.š. druskos;
- 100 g cukraus;
- 100 ml alyvuogių aliejaus;
- 2 v.š. acto;
- 1 v.š. balzaminio acto;
- 1 v.š. džiovintų bazilikų;
- kelių čili pipirų (jei norėsite aštrumo);
- Pomidorus supjaustykite kubeliais, čili pipirus - griežinėliais, morkas sutarkuokite smulkia tarka arba galite sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina.
- Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, česnakus ir patroškinkite keletą minučių.
- Tuomet sudėkite pomidorus, čili pipirus, morkas, druską, cukrų, actą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 1 val. kartais pamaišant, kol nugaruos skystis.
- Likus 15 min. iki virimo pabaigos sudėkite bazilikus, balzaminį actą.
- Viską sumalkite virtuviniu blenderiu iki vientisos masės ir sudėkite į sterilius stiklainius.
- Kai atvės, laikykite šaltai.
Skanaus ;)
p.s. būtinai ragaukite ir pridėkite prieskonių, jei truks. Iš nurodyto kiekio gavosi 5 x 0,5l talpos stiklainių ir dar vienas mažas stiklainiukas.
iš fb grupės "Ruošiame viską žiemai"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą