2015 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

POMIDORŲ PADAŽAS SU SLYVOMIS

Jei turite daug slyvų ir daug pomidorų, tuomet pats laikas pasigaminti šį pomidorų padažą. Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų ;)

  • 2 kg pomidorų;
  • 500 g mėlynų slyvų;
  • 250 g svogūnų;
  • 200 g cukraus;
  • 1 v.š. druskos;
  • 1 a.š. maltų saldžiųjų paprikos miltelių;
  • 100 ml acto;
  1. Pomidorus, svogūnus ir slyvas (išimkite kauliukus) supjaustykite kubeliais.
  2. Visas daržoves sudėkite į puodą ir retkarčiais pamaišant virkite 1,5 val. 
  3. Tada sumalkite su blenderiu iki vientisos masės, sudėkite visus prieskonius, išmaišykite ir virkite dar apie 0,5 - 1 val. arba tol, kol padažas bus norimo tirštumo.
  4. Išpilstykite į sterilius stiklainiukus, užsukite dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
  5. Laikykite vėsioje vietoje.
Skanaus ;)

p.s. viriau iš dvigubo kiekio. Gavosi 6 x 0,5l talpos stiklainiai ir dar vienas mažas 260 ml stiklainiukas.

iš fb grupės "Ruošiame viską žiemai"

2 komentarai:

  1. Ar tikrai gerai nurodytas acto kiekis? man kažkaip labai rūgštu gavosi.... Nežinau, kaip čia pataisyti..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, gerai. Ne actas galėjo lemti rūgštumą, bet ir slyvos galėjo būti rūgščios. Paprasčiausiai reikėjo papildomai pridėti cukraus.

      Panaikinti