2015 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

KEPTA VIŠTIENA SU KEDRINĖMIS PINIJOMIS IR ŽALIAISIAIS ŽIRNELIAIS

Receptais, kuriems nereikia ilgų marinavimo būdų, nuo šiol pasitikiu visiškai. Nes tokių išbandžiau tikrai ne vieną. Svarbu geri ingridientai ir patiekalas gaunasi skanus :)

  • 4 vištienos ketvirčių;
  • ~200 g šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 50 g kedrinių pinijų riešutų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 citrinos;
  • 200 ml balto sauso vyno;
  • 200 ml vištienos sultinio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Vištienos ketvirčius padalinkite į dvi dalis (nors tai daryti nebūtina) ir iš abiejų pusių apibarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais.
  2. Į gilesnę kepimo skardą supilkite vyną ir vištienos sultinį.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite vištieną, kad odelė būtų ant keptuvės dugno. Kai odelė apskrus iš karto perdėkite į kepimo skardą ir suberkite kedrines pinijas.
  4. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė vištiena, sudėkite į 8 skilteles supjaustytą citriną ir smulkiai supjaustytą česnaką. Pakepinkite apie minutę ir sudėkite į kepimo skardą ant vištienos.
  5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40min. arba tol, kol vištiena bus iškepus. 
  6. Galiausiai sudėkite žirnelius ir dar palaikykite orkaitėje apie 5 min. 
Skanaus ;)

1 komentaras: