2016 m. sausio 30 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTOS ANTIENOS KULŠELĖS SU MEDUMI

Paruošti antienos kulšeles galima įvairiai, t.y. virti, kepti orkaitėje, troškinti, naudoti saltoms, sriuboms ar sumuštinių ruošimui. Skaniai apskrudus kulšelė tikrai pamalonins skrandį pietų ar vakarienės metu.

  1. Į dubenį dėkite sutarkuotą imbierą, išspaustą česnako skiltelę, suberkite paprikas, supilkite sojos padažą ir išmaišykite.
  2. Į paruoštą marinatą sudėkite kulšeles, permaišykite, uždenkite dubenį maistine plėvelė ir marinuokite šaldytuve per naktį (esant galimybei, permaišykite keletą kartų).
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, į skardą sudėkite kulšeles, uždenkite folija ir kepkite 70-80 min.
  4. Tuomet kiekvieną kulšelę patepkite medumi ir kepkite dar 10 min. be folijos, kad mėsa apskrustų.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus :)


2016 m. sausio 26 d., antradienis

KEPTOS ANČIUKŲ ŠIRDELĖS SU DARŽOVĖMIS SALDŽIARŪGŠČIAME PADAŽE

Nuoširdžiai rekomenduoju pasigaminti šį patiekalą ir išbandyti ne vien troškintas širdeles grietinėlėje - nesiginčysiu, nes tai tikrai skanu. Bet pritarkite, kad verta paragauti ir naujų skonių :)

saldžiarūgščiam padažui:
  • 3 v.š. cukraus;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • 2 v.š. pomidorų padažo;
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • 3 v.š. ryžių acto;
  • 100 ml vandens;
  • 2 a.š. kukurūzų krakmolo + 3 v.š. vandens ištirpinimui;
  1. Nuo širdelių nulupkite plėvelė, nupjaustykite riebalus ir perpjaukite per pusę. 
  2. Puode užvirkite vandenį, sudėkite sultinio kubelius, svogūną, lauro lapelius ir dėkite nuvalytas širdeles. Virkite 30 min. ant vidutinės ugnies. Tuomet išimkite širdeles ir palikite atvėsti.
  3. Salžiarūgščiam padažui: visus išvardintus ingridientus sudėkite į priekaistuvį ir kai užvirs, supilkite vandenyje ištirpintą kukurūzų krakmolą. Pavirkite dar keletą minučių.
  4. Stipriai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Kepkite pavartydami apie minutę, tuomet dėkite stambiau supjaustytą "Pak Choi" salotą, dar pakepkite porą minučių nuolat maišydami, dėkite širdelės, paskrudinkite, sudėkite pjaustytus svogūnų laiškus ir supilkite padažą. Išmaišykite ir leiskite padažui užvirti.
  5. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)

2016 m. sausio 20 d., trečiadienis

KIAULIENA KORĖJIETIŠKAI

Tikrai vertas dėmesio receptas. Pasigaminti nėra sudėtinga, o svarbiausia nereikia stovėti prie viryklės :) Pašovėt į orkaitę ir poilsiaudami laukiate, kol iškeps.

  • 600 g kiaulienos sprandinės;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 1 v.š. aliejaus;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • 2-3 v.š. sojos padažo;
  • 1-2 v.š. citrinos sulčių;
  • maltų juodųjų pipirų;
  1. Kiaulienos sprandinę supjaustykite stambesniais gabalėliais, kaip šašlykui.
  2. Dubenyje sumaišykite cukrų, aliejų, druską, sojos padažą, citrinos sultis, įspauskite česnaką ir įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų. Sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, sprandinę, išmaišykite ir palikite marinuotis apie 30 min.
  3. Sudėkite mėsą su svogūnais į kepimo indą ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min., kol mėsa bus minkšta.
  4. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

2016 m. sausio 11 d., pirmadienis

KEKSIUKAI SU RIKOTOS SŪRIU

Keksiukai - nuostabūs, purūs ir greitai paruošiami. Vietoj braškių galite dėti kitas uogas arba kaip originale, naudoti konservuotus persikus. Žiūrint, kas skaniau ir kas tuo metu po ranka :)


12 keksiukų:
  • 250 g rikotos sūrio;
  • 3 kiaušinių;
  • 150 g cukraus;
  • 50 g lydyto sviesto;
  • 0,5 citrinos žievelės;
  • 200 g miltų;
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių;
  • 12 šaldytų braškių (ar kitų uogų, ar konservuotų persikų ir pan.);
  1. Į dubenį sudėkite rikotos sūrį, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir mikseriu išplakite iki vientisos masės. Tada supilkite lydytą sviestą, suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įsijokite į rikotos masę, viską gerai išmaišykite.
  3. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierines keksiukių formeles ir po lygiai padalinkite tešlą. 
  4. Įspauskite po vieną šaldytą braškę ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min. arba tol. kol įsmeigus medinį pagaliuką jis bus švarus.
Skanaus ;)


2016 m. sausio 9 d., šeštadienis

UŽKANDĖLĖS SU RŪKYTOS ANTIENOS KRŪTINĖLIŲ FILE IR OŽKOS PIENO SŪRIU

Užkandėlę paruošti itin paprasta ir greita, kai norėsis kažko skanaus arba netrukus į duris pasibels svečių būrelis.


15 vnt.:
  1. Atšildykite tešlą, lengvai pakočiokite kiekvieną lapelį ir stikline išspauskite apskritimus.
  2. Tešlos apskritimus sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kiekvieną patepkite po 1 a.š. pomidorų padažu. Dėkite plonais pusžiedžiais supjaustyto raudonojo svogūno, po kelis gabalėlius supjaustytos antienos krūtinėlės file ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. arba tol, kol gražiai apskrus.
  3. Ant iškepusių užkandėlių uždėkite ožkų pieno sūrio ir iš karto patiekite.
Skanaus ;)


2016 m. sausio 5 d., antradienis

KEPTOS ŠVIEŽIOS TRIUŠIENOS DEŠRELĖS SU MANGO SALSA

Šviežias triušienos dešreles paruošti nėra sudėtinga, jos universalios, nes galima virti, kepti, troškinti arba skrudinti. Būtinai išbandykite mango salsą prie jų - super skonis ;)


4 porcijoms:

  •  500 g KITCHEN me šviežių triušienos dešrelių;
  • 1 didelio mango;
  • 0,5 nedidelio raudonojo svogūno;
  • 1 jalapeno (galite naudoti marinuotus);
  • šlakelio šviežiai išspaustų citrinos sulčių;
  • saujelės pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos;
  1. Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą mango, raudonąjį svogūną, jalapeną, suberkite petražoles, supilkite citrinos sultis, pagardinkite druska, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti porai valandų kambario temperatūroje. 
  2. Keptuvėje iškepkite triušienos dešreles ir patiekite su mango salsa bei keptomis bulvėmis.
Skanaus ;)


2016 m. sausio 3 d., sekmadienis

ČEBURĖKAI SU MĖSA

Darbelio užtektinai, kepant tikrus čeburėkus, bet užtat skonis atperka viską. Paprastai įdarui naudojamas kiaulienos faršas, bet šį kartą išbandžiau su kalakutienos faršu. Tešlą paruošite labai greitai ir dirbti su ja buvo vienas malonumas :)


tešlai:

  • 500 g miltų;
  • 350 ml šilto vandens;
  • 3 v.š. aliejaus;
  • 1 a. š. druskos;
įdarui:
  • 600 g kalakutienos faršo;
  • 1 svogūno;
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Tešlai: į šiltą vandenį supilkite aliejų, išmaišykite ir pilkite į dubenį su miltais. Suberkite druską, minkykite apie 15 min., kol tešla bus elastinga ir vientisa. Padėkite į dubenį ir palikite pastovėti, kol ruošite įdarą.
  2. Įdarui: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, sudėkite į faršą, suberkite raudonėlius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  3. Tešlą plonai iškočiokite, išspauskite norimo dydžio apskritimą, dėkite paruoštą įdarą, užlenkite per pusę, kruopščiai užspauskite kraštus ir papildomai dar užspauskite su šakute.
  4. Kepkite paruoštus čeburėkus įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)

p.s. teigiama, kad iš nurodyto tešlos kiekio gaunasi 10-12 čeburėkų. Man pavyko paruošti 30vnt. :) Naudojau 12 cm skersmens sultinio puodelį tešlai išspausti ir įdaro dėjau po gerą 1 arbatinį šaukštelį.