Salotos tikras skanumėlis - aštrios, traškios ir jos puikiai tiks prie mėsos patiekalų. Šaldytuve laikykite keletą dienų, nors jos per skanios, kad ilgai ten užsibūtų :)
- 4 (800g) vidutinio dydžio nevirtų burokėlių;
- 50 ml balto vyno acto;
- 1 a.š. druskos;
- 0,5 arba 1 a.š. maltų kajeno pipirų;
- 4 skiltelių česnako;
- 1 a.š. kalendrų sėklų;
- 100 ml saulėgrąžų aliejus;
- 2 nedidelių svogūnų;
- Burokėlius sutarkuokite burokine tarka, supilkite actą, druską, išmaišykite ir palikite pastovėti 30 min.
- Česnako skilteles supjaustykite smulkiais kubeliais, užberkite mažą žiupsnelį druskos ir peiliu traiškykite, kol gausite košelę. Sudėkite ant burokėlių.
- Taip suberkite kajeno pipirus ir stambiai pagrūstas kalendros sėklas.
- Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, dėkite per pusę perpjautus svogūnus ir kepkite tol, kol jie gražiai apskrus iš vienos pusės, tada juos išimkite.
- Karštą aliejų pilkite į burokėlius, stenkitės, kad pateiktu ant česnako ir prieskonių, todėl juos geriausiai sudėti į vieną vietą. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite pasimarinuoti šaldytuve 30 min.
- Tada perdėkite į stiklainius ir laikykite šaldytuve.
Skanaus ;)
p.s. iš nurodyto kiekio gavosi 2 stiklainiai 0,5 l talpos.
Labai gražiai atrodo :) Bandysim!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Miss Baklažan :) tikiuosi, kad ir skanus bus :)
PanaikintiNoriu ir aš Išbandyt,bet koks tolimesnis svogūnų likimas,juos apkepus?Jų nebereikia det į burokelius?Iš anksto dekoju:)
AtsakytiPanaikintisvogūnų nereikia dėti į burokėlius, jie reikalingi, kad suteiktų aromatą aliejui :)
Panaikintinukopijuota nuo Beatos receptu,vienas prie vieno:)
AtsakytiPanaikintiNeringa, tikrai taip :) Siūlau sekantį kartą atkreipti dėmesį, kad po įrašu visada patalpinu šaltinio nuorodą, jei gaminu viens prie vieno pagal kažkieno sukurtą receptą ;)
Panaikinti