Labai skanūs šniceliai ir prie jo idealiai derantis pievagrybių padažas. Jei neturite triušienos, galite naudoti vištieną, bus ne mažiau skanu :)
2 porcijoms:
- 250 g Lapino puotos šviežiai smulkintos triušienos;
- 3-4 v.š. maltų džiūvėsėlių;
- 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a.š. vorčesterio padažo;
- 1 kiaušinio;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
padažui:
- 1 mažo svogūno;
- 100 g pievagrybių;
- 100 ml grietinėlės;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
papildomai (apvoliojimui):
- 1 kiaušinio;
- maltų džiūvėsėlių;
- Į dubenį sudėkite smulkintą triušieną, maltus džiūvėsėlius, suberkite raudonėlius, supilkite vorčesterio padažą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Padažui: svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies apie 2 minutes. Sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, kepkite keletą minučių tol, kol suminkštės, tuomet supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite keletą minučių. Padažui sutirštėjus, išjunkite ugnį, sudėkite krapus ir išmaišykite.
- Paruoštą faršą padalinkite į 4 dalis ir suformuokite per visą delną plonus šnicelius. Apvoliokite išplaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose. Kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Patiekite su pievagrybių padažu ir mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą