2016 m. kovo 5 d., šeštadienis

ŠNICELIS IŠ TRIUŠIENOS

Labai skanūs šniceliai ir prie jo idealiai derantis pievagrybių padažas. Jei neturite triušienos, galite naudoti vištieną, bus ne mažiau skanu :)


2 porcijoms:
padažui:
  • 1 mažo svogūno;
  • 100 g pievagrybių;
  • 100 ml grietinėlės;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
papildomai (apvoliojimui):
  • 1 kiaušinio;
  • maltų džiūvėsėlių;
  1. Į dubenį sudėkite smulkintą triušieną, maltus džiūvėsėlius, suberkite raudonėlius, supilkite vorčesterio padažą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Padažui: svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ant silpnos ugnies apie 2 minutes. Sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius, kepkite keletą minučių tol, kol suminkštės, tuomet supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite keletą minučių. Padažui sutirštėjus, išjunkite ugnį, sudėkite krapus ir išmaišykite.
  3. Paruoštą faršą padalinkite į 4 dalis ir suformuokite per visą delną plonus šnicelius. Apvoliokite išplaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose. Kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  4. Patiekite su pievagrybių padažu ir mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą