2016 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

TROŠKINTI ANČIUKŲ SKRANDUKAI SU MORKOMIS IR ŽIRNELIAIS

Troškinukas gaunasi labai skanus ir sotus, tad skaniai pamaitinsite savo šeimyną :)

  • 500 g Lapino puotos šviežių ančiukų skrandukų;
  • 2 litro vandens;
  • 2 lauro lapelių;
  • kelių grūdelių juodųjų pipirų;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 v.š. žuvų padažo;
  • 2 morkų;
  • ~150 šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 250 ml grietinėlės;
  • žiupsnelio šviežių čiobrelių lapelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Skrandukus nuplaukite ir nupjaukite plėveles. Supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapelius, juoduosius pipirus, įberkite druskos, dėkite skrandukus. Virkite apie 50 min. ant vidutinės ugnies arba tol, kol skrandukai bus minkšti. Iki pabaigos virimo likus apie 10 min., sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytus svogūnus ir kepkite kol jie apskrus. 
  4. Tada išspauskite česnako skilteles, kepkite apie 30 sekundžių, sudėkite šviežius čiobrelius, skrandukus, morkas, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite, kol grietinėlė pradės tirštėti. 
  5. Sudėkite šaldytus žaliuosius žirnelius, išmaišykite, patroškinkite apie minutę ir išjunkite ugnį.
  6. Patiekite su virtais ryžiais.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą