Kad "zuikis" gautųsi sotesnis, šį kartą papildomai pridėjau ryžių. Didelių pastangų nereikalaujantis ir skanus patiekalas :)
- 600 g kalakutienos faršo (galite naudoti savo mėgstamą);
- 1 kiaušinio;
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 3 v.š. maltų džiūvėsėlių;
- 3 v.š. majonezo;
- 100 g ryžių (nevirtų);
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
įdarui:
- 4 virtų kiaušinių;
- didelio gabalo žaliosios poro dalies;
- druskos;
- Į kalakutienos faršą sudėkite visus išvardintus ingridientus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir gerai išminkykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite pusžiedžiais pjaustytą porą. Kepkite pamaišant, kol poras suminkštės, įberkite šiek tiek druskos.
- Kekso formą išklokite kepimo popieriumi, dėkite pusę faršo ir tolygiai paskirstykite. Per vidurį dėkite pusę kepto poro dalį, išdėliokite 4 virtus kiaušinius, ant viršaus dėkite likusią dalį kepto poro ir tolygiai"užklokite" faršu, prispaudžiant ir faršo kraštus.
- Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje apie 50 min., arba tol kol iškeps.
Skanaus :)
O jei be idaro viskas irgi geraj gautusi?
AtsakytiPanaikintižinoma, kad gerai gautųsi, tiek kad būtų šiek tiek mažesnis :)
PanaikintiAnksciau nera teke gaminti sio patiekalo, bet tikrai zinau , kad musu stala jis puos ir glostys pilvus dar ne viena karta :) labai skanu:)
AtsakytiPanaikintiačiū, Lora :) o su įdaru galima "sužaisti" pagal savo fantaziją :)
Panaikinti