2016 m. kovo 20 d., sekmadienis

ORKAITĖJE TROŠKINTI TRIUŠIENOS ŠONKAULIUKAI

Be galo skanus patiekalas, o mėsytė gavosi minkštutėlė ir sultinga. Turite tai išbandyti :)


  • ~1,1 kg "Lapino puotos" šviežių triušienos šonkauliukų;
  • 1 svogūno;
  • gabalėlio poro (~100g);
  • 4 skiltelių česnako;
  • 2 a.š. smulkintų šviežių rozmarino lapelių;
  • 1 a.š. grūstos čili paprikos;
  • 400 g rudųjų pievagrybių;
  • 200 ml vištienos sultinio;
  • 1 skardinės (240g) konservuotų smulkintų pomidorų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • miltų (apvoliojimui);
  1. Triušienos šonkauliukus iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių. Iš abiejų pusių apskrudinkite šonkauliukus keptuvėje su trupučiu aliejaus. Šonkauliukus sudėkite į kepimo indą.
  2. Kitoje keptuvėje įpilkite šiek tiek aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Tada dėkite pusžiedžiais pjaustytą porą, smulkiais kubeliais česnako skilteles, į 4 dalis supjaustytus pievagrybius , suberkite rozmariną, čili papriką ir kepkite porą minučių. 
  3. Supilkite vištienos sultinį, konservuotus pomidorus, pagreitinkite ugnį ir kai tik užvirs, supilkite viską ant šonkauliukų.
  4. Kepimo indą uždenkite folija ir troškinkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val.
Skanaus ;)

"cooking.nytimes.com"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą