Po šventinio maratono pats laikas skrandį palepinti šiltu patiekalu :) Azijietiški prieskoniai vištienai suteikia puikų skonį, o sviestas - traškią odelę ir sultingą mėsytę.
- 1 kg vištienos kumpelių (6 vnt.);
- 100 g kambario temperatūros sviesto;
- 2 a.š. Kotanyi Azijos prieskonių (česnakas, kalendra, kalendros lapai, paprika, citrinžolė, imbieras, vaistinė ožragė, ciberžolė, kmynai);
- druskos, juodųjų maltų pipirų;
- Kambario temperatūros sviestą gerai sumaišykite su Azijos prieskoniais, žiupsneliu druskos ir juodaisiais maltais pipirais. Sviesto mišinį padalinkite į 6 gabalėlius.
- Vištienos kumpelius nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu.
- Po kumpelio oda pakiškite sviesto gabalėlį ir atsargiai paskirstykite. Palikite pastovėti 15-20 min.
- Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Nepamirškite kepant, vieną ar du kartus aplaistyti ištirpusiu sviestu.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą