2016 m. gruodžio 27 d., antradienis

AZIJIETIŠKOS VIŠTIENOS BLAUZDELĖS KEPTOS ORKAITĖJE

Po šventinio maratono pats laikas skrandį palepinti šiltu patiekalu :) Azijietiški prieskoniai vištienai suteikia puikų skonį, o sviestas - traškią odelę ir sultingą mėsytę. 

  • 1 kg vištienos kumpelių (6 vnt.);
  • 100 g kambario temperatūros sviesto;
  • 2 a.š. Kotanyi Azijos prieskonių (česnakas, kalendra, kalendros lapai, paprika, citrinžolė, imbieras, vaistinė ožragė, ciberžolė, kmynai);
  • druskos, juodųjų maltų pipirų;
  1. Kambario temperatūros sviestą gerai sumaišykite su Azijos prieskoniais, žiupsneliu druskos ir juodaisiais maltais pipirais. Sviesto mišinį padalinkite į 6 gabalėlius.
  2. Vištienos kumpelius nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. 
  3. Po kumpelio oda pakiškite sviesto gabalėlį  ir atsargiai paskirstykite. Palikite pastovėti 15-20 min.
  4. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Nepamirškite kepant, vieną ar du kartus aplaistyti ištirpusiu sviestu.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...