2016 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

LĖTAI KEPTAS ANČIUKAS, ĮDARYTAS OBUOLIAIS

Šis ančiukas jau paruoštas kepti, todėl dėl marinavimo nereikia sukti galvos. Apsišarvuokite kantrybe, nes šio gėrio teks palaukti, bet lėtai keptas jis gavosi super tobulas - minkšta ir be galo gardi mėsytė! Taigi, jei norėsite nustebinti šeimyną, nedvejokite ir nusipirkite :) Be to, tai puikus pasirinkimas šventėms.


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių temperatūros. 
  2. Dėkite antį į gilesnę kepimo skardą ir kepkite 20 min. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 130 laipsnių ir kepkite 2 val., kas pusvalandį aplaistydami susidariusiomis sultimis. 
  3. Padidinkite temperatūrą iki 210 laipsnių ir kepkite 30 min. vis palaistant sultimis, kol gražiai apskrus.
  4. Palikite šiltai pastovėti apie 30 min.
  5. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

Patarimai ir idėjos
  • į kepimo skardą galite pridėti svogūnų, morkų, bulvių ar kitų mėgstamų daržovių;
  • jei kepsite be daržovių, neišpilkite anties riebalų, perkoškite, supilkite į stiklainiuką ir laikykite šaltai. Panaudokite kepant bulves ar kiaušinius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...